Füzün, G3´te Manisa´yı temsil etti

İstanbul´da gerçekleştirilen G3 Girişimciler Forumuna Manisa´yı temsilen Akhisar´dan Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Nefise Şükran Füzün, Manisa Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Nilgün Aksoy ve Kurul kıdemli üyesi Mücela Gürtekin katılarak iş dünyasının


Gündem 23.11.2015 17:49:50 329 0

Füzün, G3´te Manisa´yı temsil etti

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Gücü Girişimciler (G3)Forumu 20 Kasım 2015´de İstanbul Suada´da gerçekleşti.

Dünya Girişimcilik Haftası etkinliklerinin en önemli ayaklarından biri olan G3 Forumuna bu yıl en yüksek katılım sağlandı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde, TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkan´ı Aras Kargo CEO´ su Evrim Aras ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan´ı Ali Sabancı´nın daveti ile Akhisar Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Nefise Şükran Füzün, Manisa Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Nilgün Aksoy ve Kurul Kıdemli Üyesi Mücela Gürtekin, Manisa´yı temsilen G3 Forumuna katılıp iş dünyasının duayenleri ile temaslarda bulundular.

Girişimci ve iş insanlarından oluşan 90 mentor, Türkiye´nin 81 ilinden gelen toplam 710 girişimci ve girişimci adayıyla bir araya geldi. Bu yıl G3´e 392´si erkek 318´i kadın girişimci ve girişimci adayı katıldı. Uluslararası Girişimcilik Merkezi UGM, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve GATE ev sahipliğinde, Vodafone ana sponsorluğu ve TEB Özel Melek Yatırım Platformu desteğiyle gerçekleştirilen G3 Forum 2015´te Acun Ilıcalı, Ali Sabancı, Vuslat Doğan Sabancı, Hanzade Doğan Boyner, Hamdi Akın, Murat Özyeğin, Sinan Öncel, Sina Afra, Hasan Aslanoba gibi isimler mentorluk yaptı. Forumda, 3 seansta girişimci ve girişimci adayları farklı yuvarlak masalarda mentorlarla fikir alışverişi yapma fırsatı buldular.

 ?ÜLKENİN ZENGİN OLMASININ YOLU GİRİŞİMDEN GEÇİYOR?

G3 Forumunun öğleden sonraki bölümünde Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir´in yönettiği panelde konuşan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye´nin işsizlik sorununun çözümünün girişimcilikten geçtiğini anlattı. Hisarcıklıoğlu, ?Özel sektörde iş yaratmak lazım. Genç ve kadınlara iş yaratmak gerekiyor. Sovyetler Birliği neden dağıldı? 1990´dan önce Sovyetler Birliği teknoloji ve askeri güçte birinciydi. Uzaydaki katettiği mesafe ile ölçülüyordu teknolojideki üstünlüğü. Ama bir tek kurşun atılmadan çöktü. Çünkü o sistemde rekabet yoktu, kâr yoktu, girişimci yoktu. Artık bir ülkeyi zengin etmenin yolu girişimcilikten geçiyor. Silikon Vadisi´nde çalışanların yüzde 60´ı Amerika doğumlu değil. Artık herkes girişimci ithal etmek istiyor. Üniversiteden mezun olanlara soruyorum; Koç´ta, Sabancı´da çalışmak istiyorlar. Startup´ta çalışmak istiyorum diyen yok. Bir şirkette çalışacağım demeyin, startup´ta çalışmak istiyorum deyin? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ