Gaziler Günü törenle kutlandı

Akhisar´da 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması sabah saat 09.00´da Milli Egemenlik Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlandı.


Gündem 19.09.2015 10:57:24 383 0

Gaziler Günü törenle kutlandı

Törene Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Ercüment Erincik, Belediye başkan vekili Av. Zafer Aşkın, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan, Gazi ve Şehit aileleri dernekleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı. Tören komutanlığını Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmenleri Süleyman Caner ve Serdar Çengel´in yaptığı program saygı duruşu ve belediye bandosu eşliğinde Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Sema Erdemir yönetimiyle İstiklal Marşı okundu.

 Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Işıl Güvenir´in sunduğu programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Hava Levazım Üsteğmen İlker Küçüksönmez yaptı.  İlker Küçüksönmez;" Bugün, kutsal vatan topraklarımızın bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren canları ve kanları pahasına kendini siper ederek, gazilik onuruyla yüceltilen asil ve şerefli gazilerimizin gurur gününü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada, huzurla birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Bu bilinçle, yaptığınız hizmetler ve fedakarlıklar ile hafızalarımızda yer eden adlarınız zamanın unutkanlığına uğramaksızın yaşatılacaktır. Yüce Türk ulusu ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da yükseklere taşıyacak ve kendine verilen her türlü görevi yerine yetirmeye devam edecektir. Bizlere bıraktığınız kutsal emanet Türkiye Cumhuriyeti´ni sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sonsuza kadar koruma ve yaşatma azim ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta baş komutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize saygılarımızı sunarız" dedi.

Gaziler adına Akhisar Muharip Gaziler Derneği Başkanı Suat Taryan konuşma yaptı. Suat Taryan konuşmasında; ?Sevgili Akhisarlılar, değerli kahraman gazi arkadaşlarım, bugün ülkemizin bağımsızlığını, Türk vatanının bölünmez bütünlüğünü, Milli birlik ve beraberliğinin uğruna canlarını seve seve feda etmeyi alarak gazilik onuruna erişen vefakar ve fedakar Gazilerimizin bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Tüm yoksulluklara rağmen işgalci orduları denize döken Kore´de savaşın kaderini değiştiren Tüm dünyanın başaramaz dediği savaşı kazanarak yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurulmasında ve ülkemizin savunmasında kahramanlık destanları ile tarihin altın sayfalarına kaydedilen isimleriniz, Çanakkale, İstiklal Savaşı, Kore, Kıbrıs hiç bir zaman hafızalarımızdan silinmeyecektir. Bugün millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bağımsız ve hür olarak yaşıyorsak buna aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içersindeyiz. Kahraman Gaziler 19 Eylül Gaziler Günümüz kutlu olsun? ifadelerini kullandı.

Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencilerinden Ceren Pehlivan ?Yaşasın Kahraman?, Gülce Ayhan ?Gazilere Şükran ve Baran Annak (Gazilerimize)? adlı şiirleri okudular. Çelenk koyma töreninde Akhisar Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu öğrencileri Akhisarlı Muharip Gazilere çiçek vererek ellerini öperek Gaziler Gününü kutladılar. Programın sonunda protokol gazileri tebrik ederek Gaziler Gününü kutladı.

Muharip Gaziler Derneği Akhisar Temsilcilik Başkanı Suat Taryan´ın Gaziler Gününü kutladıktan Tüm Akhisarlı Gaziler ve eşleriyle Atatürk Anıtı önünde hatıra resmi çektirdiler.