Geçmişten Geleceğe Akhisar´ın Haykırışı Resim ve Rölyef Sergisi Açıldı?

Akhisar´ın geçmişten günümüze yansımasını konu alan geçmişten geleceğe Akhisar´ın haykırışı temasıyla tarihi bina ve eserlerin rölyeflerinden oluşan sergi şehir müzesinde açıldı.


Kültür/Sanat 7.09.2017 11:41:21 1011 0

Geçmişten Geleceğe Akhisar´ın Haykırışı Resim ve Rölyef Sergisi Açıldı?

Akhisar´ın geçmişten günümüze yansımasını konu alan geçmişten geleceğe Akhisar´ın haykırışı temasıyla tarihi bina ve eserlerin rölyeflerinden oluşan sergi şehir müzesinde açıldı.

 

Akhisarlı emekli öğretmen Nurhan Selçuk´un çalışmalarını kapsayan ve gazetemizin destekleriyle açılan sergi açılışı yoğun katılım ile gerçekleşti. Açılışa, TBMM Kit Komisyonu başkanı Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur  Aydemir, MHP Grup Başkan vekili Manisa milletvekili Erkan Akçay, Belediye başkanı Salih Hızlı, Ak Parti İlçe başkanı İ. Hakkı Şenyiğit, MHP Akhisar İlçe başkanı İbrahim Uğurlu, Aksat başkanı Nevin Dağlı, TOBB Akhisar Kadın girişimciler kurulu başkanı N. Şükran Füzün, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sanatsever Akhisar halkı katıldı.

Açılışta konuşan gazetemiz köşe yazarı Süleyman Kollu ? güzel şehrimiz Akhisar´ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılında böylesine  güzel ve anlamlı bir serginin açılışına Akhisar Altıeylül Gazetesi olarak destek vermekten memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Nurhan Selçuk Hanımefendiyi, Akhisar halkına kazandırıp şehir müzesine hediye ettiği bu eserlerden dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum ?dedi.

Serginin oluşumu ve eserlerin hazırlanmasındaki ruh halini anlatan Nurhan Selçuk , Akhisar sevgisi ile harmanladığı konuşmasında altı eylül kurtuluş gününde geçmişten günümüze akan tarihe ve kültürel eserlerimize sahip çıkmanın önemini vurguladı. Nurhan Selçuk ?geçmişe özlem duymalı ve geçmişe olan sevgimizi kaybetmemeliyiz. Medeniyet değişimini yaşarken , eskiye olan sevgimizi kaybetmemeliyiz. Maziden bize açılan pencereye gülümseyen gözlerle bakmalı, bakabilmeliyiz? dedi

Eserlerini Müzeye Bağışladı

Bir buçuk yıllık çalışmanın ürünü olan toplam 15 eserden oluşan sergideki  Akhisar tarihi eserlerini kapsayan on üç tanesini Akhisar Müzesine bağışladığını belirten Nurhan Selçuk; ?sahip olduğumuz bu değerleri bir köşede bırakıvermek içimde bir sızıdır. Bu topraklarda doğmanın bir bedeli vardır. Altı bin yıllık kültür hazinesinin üzerinde yaşama şansı bize verilmiş. Ben de eski fotoğrafları kat kat kağıtlarla zaman tünelinden geçirip içimdeki yürüyüşlerini anlatmaya çalıştım. Büyük emek sonucu elde ettiğim bu tabloları his dünyamı herkes görsün diye Akhisar müzesine hediye ettim? dedi.

Bu Tür Sanat Etkinlikleri Artmalı

Açılışta konuşma yapan MHP Grup başkan vekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, kurtuluş gününde, o günkü duyguları yaşayarak hazırlana sanat eserlerinden oluşan bir serginin açılışında bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirttiği konuşmasında kurtuluş ve kuva-i milliye hareketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akçay Konuşmasında?6 eylül düşmanın iki gün sonra denize dökülüşünün yaşandığı bir merhalede çok önemli hadiselerin ve duyguların yaşandığı bir gündür. Düşman esaretinden kurtulmak için yapılan bir çok özverili çalışma var. Üçüncü cumhurbaşkanımız Celal Bayar, o zaman Galip Hoca takma adıyla burada önemli kuva-i milliye çalışmalarında bulunmuş, Akhisar bu ve bunun gibi birçok önemli şahsın Saçlı Efe gibi, Halit Paşa gibi, gayretleri, vatansever halkın özgürlük mücadelesi ile kurtulmuştur. Bu düşüncelerle tarihimizi, tarihten bu güne yansıyan eserlerimizi sevmeli, sahip çıkmak çok önemli. Nurhan Hanım´a bu değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür sanat etkinliklerinin sayısının daha da artmasını temenni ediyorum? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ