GELECEK PARTİSİ´NDEN KADIN HAKLARI MESAJI

?TÜRKİYE CUMHURİYETİ´NİN HER NOKTASINDA KADINA DAHA FAZLA İMKÂN VERMELİ?


Gündem 5.12.2020 12:50:36 1284 0

GELECEK PARTİSİ´NDEN KADIN HAKLARI MESAJI

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler, 5 Aralık Kadın Hakları Günü kapsamında yayınladığı mesajında, ?Türkiye Cumhuriyeti´nin her noktasında kadına daha fazla imkân vermeli ve ?kadın yapamaz´ algısını kırmalıyız? ifadelerini kullandı.

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kuruluşundan kısa bir süre sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen inkılaplar aracılığıyla, sosyal ve kültürel olarak pek çok yeniliği vatandaşlarına sundu. Bu kapsamda 5 Aralık 1934 tarihinde ?Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı? veren yasanın kabulü ile bu tarih Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Ticaret Politikaları Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu Öcmenler bir mesaj yayınlayarak Kadın Hakları Günü´nü kutladı.

?TÜRK KADINI BİLİMLE, FENLE ATACAĞI HER ADIMDA UYGARLIĞI İNŞA EDECEK?

 Türk Kadının geleceği inşa edeceğine dikkat çeken Öcmenler, ?Kadınların sorunlarının dile getirilmesi noktasında, 5 Aralık Kadın Hakları Günü oldukça önemli bir tarih. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün dönemin çok ilerisindeki düşünce yapısıyla Türk Kadınına kazandırdığı haklarla bu değerli güne sahibiz. Her şeyin başlangıcında yer alan kadın, eline geçen her fırsatı en güzel şekilde değerlendirerek, toplumun her noktasında başarılı işlere imza atabilmekte. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti´nin her noktasında kadına daha fazla imkân vermeli ve ?kadın yapamaz´ algısını kırmalıyız. Çağdaş ve demokratik toplum anlayışının hâkim kılınmasını hedef almalı, Türk Kadınını bu hak ettiği mertebeye çıkarmalıyız. Bunu yaparken atılan adımlarla Dünya´nın farklı bölgelerine örnek teşkil etmeliyiz. Kadının söz sahibi olduğu Dünya´da refah ve barış hüküm sürecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ?Dünyada her şey kadının eseridir. Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar´ sözü de ilerlememiz gereken yolda bir yön göstericidir. Türk Kadını bilimle, fenle atacağı her adımda uygarlığı inşa edecek. Kadının eliyle yükselmiş Türkiye Cumhuriyeti´nin mutlu yarın ve huzurlu yarınlara kavuşmasını, kadına uygulanan şiddetin son bulmasını ve şiddetin önlenmesi noktasında caydırıcı yasaların ve kanunların hayata geçirilmesini temenni eder, 5 Aralık Kadın Hakları Günü´nün tüm Dünya kadınlarına hakkı olan fırsat eşitlikleri için mücadele bilincini kazandırmasını dilerim? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ