GELENEK BOZULMADI

Akhisar Gündem Gazetesi, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu.


Gündem 6.11.2014 14:38:33 2306 0

GELENEK BOZULMADI

İşletme Sahibi Süleyman Kollu; Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyledi.

Akhisar Gündem Gazetesi’nin geleneksel hale gelen ‘Aşure Günleri’ devam ediyor. Kollu Kardeşler adına vatandaşlara aşure ikramında bulunduklarını belirten Süleyman Kollu; Muharrem ayının önemine vurgu yaparak, "Aylar arasında Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Mübarek ve bereket dolu bir ay içerisindeyiz. Bu mübarek ayda, aşure ikramımızı yaparak, geleneksel hale getiriyoruz. Bizim geleneklerimizde olan ve kültürümüzün önemli bir parçası olan aşureyi hemşehrilerimizle paylaştık. Bu mübarek ayın, ilçemize, ilimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi dileklerimle, tüm hemşehrilerimin muharrem ayını tebrik ediyorum." dedi.

HAYIR DUALARINI ALDIK

Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatma Kayak Kollu ise, “Aşure hayrındaki amacımız insanları sevindirmek, hayır dualarını almak, kardeşlik duygularını pekiştirmek, en önemlisi hicreti, Kerbela hadisesini ve burada şehit olan peygamber efendimizin torunu olan Hazreti Hüseyin’i hatırlamak ve yad etmektir” dedi.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Akhisar Gündem Gazete ve Matbaacılık sahibi Süleyman Kollu ve kardeşleri Muharrem ayı nedeniyle Paşa Mahallesi 5. Sokakta bulunan iş yerinde düzenlenen aşure hayrına Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, AKP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Aşevi Müdürü Ali Doru, 5. Sokak esnafı ve vatandaşlar katıldı.