Genç Çiftçi Projesi Muhtarlara Anlatıldı

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi Destekleme projesi Akhisar Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıyla muhtarlara anlatıldı.


Tarım/Hayvancılık 14.04.2016 16:13:29 337 0

Genç Çiftçi Projesi Muhtarlara Anlatıldı

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi Destekleme projesi Akhisar Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantıyla muhtarlara anlatıldı.

Akhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ünal Öz ve İlçe Müdürlüğünde proje yürütme biriminde görevli Mühendis Veteriner Hekim Emel Çelik, Mühendis Mustafa Tasın, Melek Karıncı, Meltem Pıtır, Nevin Kulakman, Mustafa Bayram tarafından organize edilen, mahalle muhtarlarının yoğun ilgi gösterdiği ve genç çiftçilerin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda, İlçe Müdür Vekili Ünal Öz, 30 bin liraya kadar verilecek hibe desteği için istenilen birtakım kriterler olduğunu, bu kriterlere uyan genç çiftçilerin 13 Nisan - 12 Mayıs 2016 tarihleri arasında başvuruların öncelikli olarak gencciftci.tarim.gov.tr adresinden yaparak aldıkları müracaat form çıktılarını il ve ilçe müdürlüklerine getirerek müracaatlarını yapabileceklerini söyledi.
Destekten yararlanacaklardan canlı hayvan, örtü altı ve kapalı bahçe tarım yapmak isteyen 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış, TC vatandaşı ve okuryazar olmak gibi bazı koşullar arandığını belirten Yaşar, ayrıca ücretli çalışan olmamak, örgün eğitime devam etmemek, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak koşullarını da taşıyanların başvuruda bulunabileceğini söyledi. Coğrafi işaret tescil belgesi bulunanlarla, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakınları ile kadınların, verilecek ek puanla değerlendirmeye alınacaklarını kaydeden İlçe Müdür Vekili Ünal Öz, başvuru şartlarının yeni yayınlandığını değişiklik olduğunda yeniden bilgilendirme yapacaklarını söyledi.


HİBE BAŞVURU SÜRELERİ
Hibe desteğinden yararlanmak isteyip, sözleşme imzalayanların bitkisel üretimde projelerini 40 gün içinde, hayvansal üretim projelerini 120 gün içinde tamamlayıp, teslim etmeleri gerektiğini vurgulayan Müdür Vekili Ünal Öz proje tamamlandıktan sonra bir tutanakla rapor edilecek olan proje kapsamında hayvan temininin TİGEM´den hibe sözleşmesi ile yapılacağını söyledi.


?MERKEZE YOK, MAHALLELERE VAR?
İlçe Müdür Vekili Öz, genç çiftçi projesinde özellikle muhtarların bu şartları taşıyan genç çiftçileri ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğüne yönlendirmelerini istedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ