Gör-Der Şehitler İçin Hayır Düzenledi.

Gördesliler Derneği Gördesli Şehit Makbule hanımın şehadetinin 96. Yılında adının verildiği parkta şehitler için hayır düzenledi.


Gündem 18.03.2018 13:24:21 272 0

Gör-Der Şehitler İçin Hayır Düzenledi.

Gördesliler Derneği Gördesli Şehit Makbule hanımın şehadetinin 96. Yılında adının verildiği parkta şehitler için hayır düzenledi. Cumhuriyet Mahallesi 263 Sokakta ring yolu kavşağındaki Parka Akhisar Belediye meclisi Şubat ayı toplantısında Gördesli Şehit Makbule Hanım Parkı adı verilmiş, geçtiğimiz hafta tabela dikilerek Gördesli Şehit Makbule hanımın adı yaşatılmaya başlanmıştı.

 

Gör-der Basın halkla ilişkiler sorumlusu Süleyman Kollu´nun sunumunu yaptığı hayır etkinliği Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. 17 martın Gördesli Makbule Hanımın şehadetinin 96. Yıldönümü, 18 martın Çanakkale zaferinin yıl dönümü, bu haftanın da şehitler haftası olduğunu belirten Kollu ?Tarihin her döneminde, vatanın her karış toprağında şehidimiz var. Hepsini rahmet ve dua ile anıyoruz? dedi.

 Günün anlamını içeren konuşmayı gerçekleştiren Gör-Der Başkanı Nadir German konuşmasında örnek türk kadını Gördesli Şehit Makbule Hanımın adının parka verilmesini oybirliği ile kabul eden Akhisar Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

German konuşmasında ? Şehit Makbule Hanım hayatının baharında vatanı için hiç düşünmeden şehadete koşacak kadar vatan, millet ve bağımsızlık şuurunu idrak etmiş örnek Türk Kadını idi. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun? dedi.

Sarıahmet Paşa aşevi müdürü, emekli vaiz Ali Doru tarafından Kur´an-ı Kerim okunarak, şehitler için dua edildi. Araştırmacı Yazar Mustafa Kuzucuk Şehit Makbule Hanımın hayatını, kuvayi milliye mücadelesi içindeki yerini ve örnek Türk Kadını kişiliğini anlattı. Parkın bulunduğu caddenin eski adının Gördes Caddesi olduğuna işaret eden Kuzucuk ?bu Gördes Caddesi birçok efenin ve bu efelerle omuz omuza savaşan birçok türk kadınının geçiş güzergahıdır.  O dönemde milli mücadelenin Akhisar, Gördes, Demirci, Sındırgı bölgesinde yaklaşık 3 yıl şiddetli bir savunma savaşı şeklinde devam ettiğini belirten Kuzucuk Şehit Makbule Hanım gibi adını sayabileceğimiz onlarca Türk Kadını olduğuna vurgu yaptı.

Gördes Belediye başkan vekili Ahmet Esen, Şehit Makbule Hanım´ın Kocayayladaki mezarından getirlen toprağı Gör-der başkanı Nadir German´a teslim etti. Gör-der Basın halkla ilişkiler sorumlusu Süleyman Kollu ?bu şehit topraklarında daha nice güller yetişecek, Makbule Hanımlar, Kara Fatmalar, Nene hatunlar ? Bu şehit toprağını bu amaçla parkımızın gül bahçesine serpiyoruz? dedi. Dernek yönetimi birlikte gül bahçesine şehit toprağını serperek dua etti.

Program lokma hayrı ile devam ederken, mahallelinin parka sahip çıktığı görüldü. Dernek yönetimi, bundan böyle Şehit Makbule Hanımın adının yaşatıldığı parkla ilgili hizmetlerle yakından ilgileneceğini, bu güne kadar Akhisar Belediyesinin yaptığıu hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Hayır etkinliğine, Gördes Belediye Başkan Vekili Ahmet Esen, Akhisar Belediye başkan yardımcısı Ali Velestin, Gördes ilçe milli eğitim müdürü İbrahim Coşkun Çelik, Gördes Müftüsü İsmail Hatipoğlu, Gördes Şehit Makbule Hanım İlkokulu müdürü Muzaffer Sönmez, Akhisar madeni sanatkarlar odası başkanı Osman Çakar, Sıhhi tesisatçılar odası başkanı Tahir Memişler, Marangozlar Odası başkanı Hüseyin Güleç,Pazarcılar odası başkanı Mustafa Güral, Erzurumlular Derneği Başkanı Abdürrahim Doğan ve yönetimi, CHP ilçe başkanı İsmail Fikirli ve yönetimi, Mhp ilçe  teşkilatı yönetimi, kadın kolları, Ülkü ocakları yönetimi, Ticaret odası başkan adayı Mehmet Ali Erdayıoğlu ve ekibi, Gördesli ve Akhisarlı çok sayıda vatandaş katıldı. Süleyman Kollu


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ