Görsel Şiir ve fotoğraf İlişkisi Şiir gecesi

Akhisar Belediyesinin desteklediği Akhisar Sanat Dostları Derneği (Asder) tarafından düzenlenen Görsel Şiir ve fotoğraf İlişkisi Şiir gecesi Akhisar Meclis salonunda düzenlendi.


Kültür/Sanat 10.06.2015 00:57:48 1624 0

Görsel Şiir ve  fotoğraf İlişkisi Şiir  gecesi

Akhisar Belediyesinin desteklediği  Akhisar Sanat Dostları Derneği  (Asder) tarafından düzenlenen Görsel Şiir ve  fotoğraf İlişkisi Şiir  gecesi Akhisar Meclis salonunda düzenlendi. Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Gülce Göçmüşün yaptığı gecede Fotoğraf sanatçısı Tahir Ün Şiir ve Fotoğraf üzerine sinevizyon gösterimi ile şiir ve fotoğraf görselini anlattı. 

Şiir ve Fotoğraflar ile görsel sunumunu yapan Tahir Ün şiir ve fotoğrafın birlikte kullanılması amacıyla uygulanan kolaj tekniği  ve buna bağlı olarak görsel şiir tekniğini örneklerle anlattı. Fotoğrafın içindeki görselliği de anlatan Ün Fotoğraflardaki görsellik herkesin belleğinde iz yaratmaktadır. Bazı fotoğraflar insanın belleğinin ve algısının nasıl bozulduğunu göstermektedir.

 Fotoğraflara yazılan şiirlerin ve içinde fotoğraf geçen şiirlerin de örneklenerek okunduğu gecede Tahir Ün geniş kapsamlı anlatım yaptı. Fotoğraf Sanatçısı Tahir Ün kendi fakültesinde öğrenci ödevlerini de sinevizyonda sundu.

Düzenlenen bu gecede ASDER yönetim kurulu üyesi  Uğurcan Zambal ve Edebiyat Öğretmeni Gülce Göçmüş?ün  şiirler okudu. Yakup Timaç?ın seslendirdiği Şiir Fon Müziği eşliğinde okunan şiirler geceye renk kattı. Gecenin Sonunda Uğurcan Zambak desteklerinden dolayı Akhisar Belediyesine teşekkür etti.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK