GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZEL AKHİSAR´DA

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, 19 Mart Cuma günü ilçemizde protokol, esnaf ve OSB ziyaretleri gerçekleştirdi.


Siyaset 19.03.2021 16:41:44 1396 0

GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZEL AKHİSAR´DA

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, 19 Mart Cuma günü ilçemizde protokol, esnaf ve OSB ziyaretleri gerçekleştirdi.

Grup Başkan Vekili Özel´in ilk adresi Cumhuriyet Halk Partisi Akhisar İlçe Lokali oldu. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP İlçe Başkanı Umut Çavuş, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, meclis üyeleri ve partililerle bir araya gelen Özel, sırasıyla Akhisar Belediyesi, Merkez Çarşı, Akhisar Ticaret Odası, 167 sokak ve Organize Sanayi Bölgesi´nde ziyaretlerde bulundu. Görüşmeler öncesi İlçe Lokalinde partililerle bir araya ziyareti gerçekleştirecek ekip konuşmalar gerçekleştirdi. Sözü ilk olarak CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş aldı. Çavuş konuşmasında ?Bugün Akhisar İlçe Örgütünün çok değerli bir konuğu var. Manisa´nın gururu, Türkiye´nin gururu Sayın Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel aramızda. Bugün Sayın Grup Başkan Vekilimiz, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve tüm yöneticilerimiz ile birlikte Akhisar´da çeşitli temaslarda bulunacağız. Bizler her alanda sahadayız. Üyemizin olmadığı köylerdeyiz, esnafımızla birlikteyiz, işçimizle birlikteyiz, köylümüzle birlikteyiz. Bizler çalışmaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Örgütleri, 2023 hedefine hazır ve emin adımlarla yürüyor. 31 Mart Genel Seçiminden sonra kazandığımız belediyelerle özellikle Akhisar Belediyesi´yle ve tüm büyük şehir belediyeleriyle tıkır tıkır iktidara doğru yürüyoruz. Sayın Devlet Bahçeli yine bize saldırılarda bulundu. Bize beşinci yolcular dediler. Bu ülkede milli güvenlik sorunu yoktur. Bu ülke milli güvenlik sorununu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı´nda bitirmiştir. Bu ülkenin eğitim sisteminde, hukuk sisteminde sorunları vardır, işçisinin sorunu vardır, vatandaşın sorunları vardır. Artık bunları konuşmayı bıraktılar çünkü iktidarı kaybettiklerinin farkına vardılar. Biz İlçe Yönetimi olarak yaptığımız çalışmalarla 2023 hedefine emin adımlarla yürüyoruz. Hepinize teşekkür ederken sözü Milletvekilimiz Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu´na bırakıyorum.? dedi. 

CHP Akhisar İlçe Başkanı Umut Çavuş´un konuşmayı tamamlamasının ardından sözü alan Bakırlıoğlu ?Biraz önce İlçe Başkanımızın da dediği gibi hakikaten de ülkemizde olağanüstü günler yaşanmakta. Bir milletvekili olarak ben bile gündemi takip etmekte zorlanıyorum. Sizlerde aynı şekildesiniz büyük ihtimalle. Geçtiğimiz Çarşamba günü Mecliste bir Milletvekilinin vekilliği düşürüldü. Hemen akabinde Devlet Bahçeli HDP´nin kapatılması için Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu. Artık şunu Türkiye Cumhuriyeti olarak bilmemiz lazım, anlamamız lazım. Güzel bir laf var ?Aynı şeyi defalarca deneyip farklı sonuçlar beklemek aptallıktır.´ Yani bir bardağı bir apartmanın beşinci katına çıkartıp da aşağı bırakırsak inip kırıldı mı diye kontrol etmek ve bunu defalarca denemek ve farklı sonuç beklemek aptallıktır. Ne yazık ki ülkemizde yıllardan beri aynı sonuçsuz çaba içerisindedir. Şuanki İktidar Partisi yıllardan beri şunu söylemekte. Parti kapatmaya karşı olduklarını belirtmekteler. Kendileri de 2007-2008 yılında kapatmayla karşı karşıya kaldılar. Parti kapatmanın bu ülke hayrına olmadığını defalarca dile getiren bir iktidar ve bu iktidarın yönetimin de olan Türkiye bugün tekrar parti kapatmasıyla karşı karşıya. Bu bize göre demokrasiye vurulan bir darbedir? Gündemi takip etmekte zorlanıyoruz. Esasında bu ülke insanının tartışması gereken çok farklı konular var. Hep beraber geziyoruz, esnaf gezileri yapıyoruz, çiftçilerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ülkenin ekonomik sorunları var. Uzun süredir dükkânları kapalı kalan esnafımız var. Belki de vaka sayısındaki artış sebebiyle tekrardan kapanmayla karşı karşıya gelecekler. Bu ülkede 10 milyon işsiz var. Her 4 gençten 1 tanesi işsiz, her 3 üniversite öğrencisinden 1´i işsiz ne yazık ki. Günlerden beri 128 milyar nerede diye soruyoruz fakat muhataplarımızdan herhangi bir cevap alamıyoruz. Bugün bu ülkenin Merkez Bankası boşalmış durumda, cari açığı artmış durumda, dış borcu artmış durumda, işsizlik artmış durumda, emeklilerin %80´i asgari ücretin altında maaş almakta, %70´i açlık sınırının altında maaş almakta. Böylesine önemli sorunlarımız varken bu ülke hala parti kapatmalarıyla, milletvekili dokunulmazlıklarıyla uğraşması gerçekten de üzüntü verici.? diyerek konuşmasını ?Akhisar´a gelerek onur verdiniz, gurur verdiniz.? dediği CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel´e bıraktı.

Grup Başkan Vekili Özgür Özel konuşmasında ?Akhisar´a hem pandeminin hem de Türkiye siyasetinin bizi getirdiği noktadan dolayı gelip tam bir günümüzü burada geçireceğimiz bir program yapma ihtimalimiz yoktu. 3 haftadır belirli periyotlarla mecliste nöbetçi oluyoruz. Kalan 1 haftayı ağırlıklı olarak Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu´da geçiriyoruz. Geriye kalan 1 haftada Ege´deki yakın illerle ve Manisa´mızda olabiliyoruz ama bugünü il ziyareti yaparmışçasına tam 1 günümüzü Akhisar´a ayırmak istedik çünkü Akhisar bizim açımızdan partimiz açısından çok önemli. Partimizin uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi siyasetinde oy oranıyla yakaladığı temsiliyetlerle amiral gemiliği yapmış. Son yerel seçimlerde de 3 dönemlik Ak Parti iktidarına son verip çok önemli bir seçim başarısıyla Akhisar´da yönetimi devralmış. Ardından attıkları tüm adımlarla ekip olarak ve ilçe örgütümüzle uyumlu bir şekilde Akhisar´daki israfı sona erdiren, birilerinden birilerine peşkeş çekip kıyak yapan anlayışların ötesinde Akhisar´a doğruları mâl eden örneğin; Türkiye´nin bilmem neresindeki bir Ak Parti şirketinden araç kiralamak yerine 2 yıllık araç kirala parasının çok altında o araçları Akhisar´a kazandırabilen, yapmış oldukları tüm çalışmaların insana değdiği, kadına değdiği, gençlere değdiği, çocuklara değdiği, çiftçilere değdiği ve Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla, Akhisar´ın diğer bürokrasisiyle uyumlu bir şekilde çalışan belediyemiz var. Dün ben Selçuk Belediyemizdeydim. Selçuk Belediyesinin faaliyetlerini dinlerken oradakiler Manisa ilçeleri ve özellikle Akhisar Belediyesinin yaptıkları işleri dikkatle takip ettiklerini belirttiler. Özellikle Akhisar Belediyemizin sağladığı kadınlarla ilgili, kadına karşı şiddete ve kadına destek açısından psikologların, sosyologların görev yaptığı çalışmaları tüm Türkiye´ye örnek olduğunu da söylemek isterim.? ifadelerine yer verdi. Konuşmasının devamında Akhisar Belediyesi´nin yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarına, öz kaynakların doğru kullanımı ile borçlu belediyenin mali anlamda düze çıkma yolunda ilerlediğine, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Belediye Başkanı Besim Dutlulu´nun önemli çalışmalarına değindikten sonra İktidar partisini hedef alan konuşmasını gerçekleştirdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ