?Zafiyet Değil; Kastın Tezahürü?

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis Üyesi Mehmet Gündüz ve İlçe başkanı Kadir Arat´ın yaptıkları basın açıklaması ile başkentte yaşanan patlamadan dolayı terörü kınadılar.


Siyaset 15.03.2016 12:56:55 233 0

?Zafiyet Değil; Kastın Tezahürü?

Demokratik Sol Parti (DSP) Parti Meclis Üyesi Mehmet Gündüz ve İlçe başkanı Kadir Arat´ın yaptıkları basın açıklaması ile başkentte yaşanan patlamadan dolayı terörü kınadılar.

 

DSP Akhisar İlçe Başkanı Kadir Arat ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan basın açıklamasını Parti Meclis Üyesi Mehmet Gündüz okudu.

Mehmet Gündüz açıklamasında, ?Ülkemiz yine haince bir terör saldırısına uğramıştır. Son 6 ay içinde üçüncü defa ülkemizin başkenti kana buladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk kez bu denli ağır bir saldırı altındadır.

Ve devletin yönetiminde tarihinde ilk kez bu denli basiretsiz bir hükümet bulunmaktadır. Bütün saldırıların sonradan da boş tehditkâr konuşmalar yapan, her katliam sonrasında üzüntü ve başsağlığı mesajlarıyla failleri lanetleyen bütün mesaisini saldırılarda yaşamını yitiren yurtdaşlarımızın veya şehitlerimizin cenaze törenlerinde geçiren basiretsiz bir başbakan ve hükümetle devletimizde kan kaybediyor.

Dünyada başka bir ülke yoktur ki başkentinde üst üste bombalı saldırılar yaşayıp da onlarca insanını kurban verdikten sonra iş başındaki hükümet hala görevde kalsın.

Önceki saldırılar sonrasında görülen güvenlik zafiyetinin artık bir ?zafiyet´ değil bir kastın tezahürü olduğu ihtimali ile karşı karşıyayız.

Ülkemiz göz göre göre, dış ve iç düşmanlarca açık açık bir savaşın içine sürükleniyor. AKP hükümeti ise Kürt kardeşlerimizle kan düşmanıymışız gibi barış getireceğiz açılım, saçılım istikrar bozulmasın gibi safasatalarla milletimizin duygularını da ülkemizin bu hale gelmesinde kullanılmıştır.13 yıl öncesi dağda olan PKK faaliyetleri sıfır duruma gelmişken bugün şehirlerimizde insanlarmızı öldürme cesaretinde bulunmaktadır. Bu durum biz Demokratik Sol Partililer olarak asla kabul edilemez. Atatürk´ün ?Yurtta Sulh Cihanda Sulh´ ilkesininin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Türk milleti bu ihanetlerin hesabını er geç soracaktır, bunu unutmayın!

Halkın ve hakkın adaletinde asla kaçamayacaksınız. Demokratik Sol Parti olarak saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımızın Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk Milletinin başı sağ olsun? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ