GÜNEY ?AKHİSAR ESNAFI SAHİPSİZ DEĞİLDİR? DEDİ

Akhisar Kahveciler esnaf Odası vatandaştan gelen şikayet ve isteklere duyarsız kalmadı.


Gündem 20.04.2018 20:57:11 769 0

GÜNEY ?AKHİSAR ESNAFI SAHİPSİZ DEĞİLDİR? DEDİ

Akhisar Kahveciler  esnaf Odası  vatandaştan gelen şikayet ve isteklere duyarsız kalmadı. Akhisar Kahveciler  esnaf Odası   AKSA Elektrik ile anllaşma yaparak isteyen esnaf ve ev elektrik abonelerinin  ucuz elektrik kullanmasını sağlamak için protokol imzaladı. Akmet Kayalı İş Hanında bulunan Kahveciler esnaf odasında Akhisar Kahveciler odası Başkanı Erkin Güney, yönetim kurulu Hüseyin Öktem, Behzat Çalışkan, Tunay Tosuner, Gürkan Kıyak, H. Olcay Gün, Belgin Gonca ve Fevzi kazımoğlu´nunda  hazır bulunduğu protokol  anlaşmasında AKSA Elektrik yetkilileri Barış  Hırabaş ve Ali Yılmaz katıldı. Yapılan protokol ile ister ev ister iş yerinde kullanılan elektriği ucuza kullanılmak için yapılan anlaşmadan  faydalnmak isteyen vatandaşlarında Akhisar Kahvesiler esnaf  odasına müracaat etmeleri gerektiğini belirtildi. Akhisar kahveciler  Esnaf odası başkanı erkin Güney protokol anlaşmasında yaptığı konuşmasında ?AKSA elktrik  şirket yetkilisi arkadalarımız, Yönetim ve deneyim kurulu  arkadaşlarım toplantımıza katılımınızdan ve teşviklerinizden dolayı  teşekkür ederim. Esnafımızdan gelen şikayetler ve talepler üzerine elektrik konusunda yaşadığımız  sıkıntıları bir ay içerisinde tahlil ettik sizler ile temasa geçtik, bu temas ın sonucunda AKSA elktrik olarak  Akhisar Kahveciler esnaf odası ile beraber bir protokol hazırladık.

BU PROTOKOLDEN HERKES FAYDALANACAK

 Bu protokolda emeği geçen siz şirket yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Şunu gurur ile söylemek istiyorum Akhisar esnafı sahipsiz değildir, Akhisar esnefının işinin gücünün güzelliğini ortaya çıkaran durumlar vardır, bizler farklı kurumlar Akhisar Esnafı için çalışıyor.  Son denemlerde esnafımız ve ev aboneleri çeşitli sıkıntılar yaşadı,  bu sıkıntıları açmak için sizler ile bir protokol hazırladık bu neticesinde yapacağımız portokol  sonucunda AKSA  elektrik şirketine geçen ama  ev ama iş yeri abonesi  2 yıl kalma sözü verdiğinde bu şirkete ilk faturası bedelsiz şirket tarafından ödenecek eğer bir yıl kalma sözü verirse iş yeri veya ev abonesi faturalardan yüzde 4 indirim yapılacak faturalardan. İsterse aynı sözleşme devam edecek diğer sözleşme AKSAYA geçecek ve devam edecek, isterse diğer şirkete ödediği abonelik ücretini  odamızdan aldığı formu doldurarak iban numarası karşılığında kendi hesabına yatacak. Bunların biz takipcisi olacağızbunların  AKSA elektrik takipcisi olacak. Anlaşma yaptığımız  şirket aynı zamanda  Akhisarsporumuzun sırt sponsurudur bu bizi ayrca şereflendiriyor onur veriyor. Akhisarspor yöneticilerine de  başarılar diliyorum son kupa maçından sonra. Bizleride göğsünü kapartıyor bizde onlardan örnek alarak çalışmalarımızı yapıyoruz, bu yapılan sözleşme sadece kahvecileri kapsamıyor sanayideki, merkez çarşıdaki , mahalle, köy ve beldedeki esnafımızı da kapsıyor, isteyen ev abonesi buyursun gelsin odamızdan  belgeleri alsın isteyen kasap, manifaturacı, marangoz, sanayide ağır iş  yapan işletmeci  ama ticaret odası ama esnaf odası üyesi olur hiç fark etmez gelsin önemli olan esnafımızın önünü açmak önemli olan esnafımıza gelir sağlamak. Ben protokol  vesilesiyle  şahsım ve yönetim denetim kurulum adına AKSA Elektrik yetkilisi Barış ve Ali Bey´e teşekkür ediyorum.

AKHİSAR VE MANİSADA UYGULANAN BU ÇALIŞMA HİÇ BİR YERDE YOK

 Anlaşmamızın bütün esnafımıza hayırlı  uğurlu olmasını diliyorum. Biz bu sözleşmeyi yapmadan önce araştırdık Akhisar ve Manisada uygulanan bu çalışma diğerelektrik şirketinin  yaptığı bu çalışma Kırıkkalede, Adanada, Bursada, Ankarada, Samsunda,Rizede yok sadece Manisada var.Yani ben şunu söylüyorum Kurumlar istediği gibi esnafa oldu bittiye getirip çalışmaları  istediği gibi dayatmada  bulunuyor, ama bilsinler ki bu dayatmaya bulunduğu  esnafta sahipsiz değil. Bizler olsakta olmasakta  diğer oda başkanlarıda sivil toplum örgütleride  herkes esnaf için mücadele ediyor. Küçük paralar gibi görünsede büyük paralar toplanıyor,  bir ev abonesinden gereksiz yere durduk yere 80 lira 100 lira para isteniyor, insanlar bu parayla Pazar masrafını ayarlar ama bir hafta ama iki hafta, iş yerlerinden büyük para isteniyor, özleelikle Mart ay´ında çektiğimiz çile hat safhadaydı. Yani gittik saatlerce orada durduk saatlerce sıralarda bekledik,  Mart´ın sonunda vergimi yatıracağız sigortamı bağkurmu yatıracağız bir da durduk yere elektrik abonesi olduğu halde bir abonelik için daha zorlandık cebimizden para verdik. Lütfen bu korumlar sahipsiz olmadığımızı görsünler adam gibi sahip çıksınlar. Rekabetin  olduğu yerde güzellik vardır sizlerde bu güzelliği sağlayan şirketsiniz sizlerede çok teşekkür ediyorum? dedi.

BİZDEAKSA AİLESİ OLARAK ELİMİZDEN NE GELİYORSA  YAPACAĞIZ

 Daha sonra konuşan AKSA Elektrik şirketi kuzey 1 Bölge yöneticisi Barış Hırabaş ise konuşmasında ? Bizde Başkanımıza ve yönetim kuruluna tekrardan teşekkür etmek istiyoruz. Biz AKSA enerji ve AKSA elekrik olarak başkanımız ve yönetim kurulumuz ile görüşmeler yaptık, Enerji piyasasındaki son düzenleme son kaynak tedarikçi düzenlemesinden sonra devletimizin yaptığı  AKSA Elekrik olarak bizimde bir kampanyamız çıktı bu kampamyamızı Başkanımız ve yönetim kurulumuz ile beraber değerlendirdik bizde elimizden ne geliyorsa  tüm esnaf vatandaşlarımıza işte Akhisarda yaşayan tüm vatandaşlarımıza elimizden ne geliyorsa bu konuda yardımcı olmak için çalışıyoruz. Akhisarsporunda forma reklamı olarakta çalışıyoruz aynı zamanda bizde Akhisarsporu tebrik ediyoruz, başarılarından dolayı. Biz Odalar olarak kahveciler olarak elimizden ne geliyorsa  Akhisar ve Manisada uygulanan bu çalışma edip yardımcı olabileceğimiz tüm pozisyonlarda elimizden  ne geliyorsa yardımcı olmaya çalışacağız. Yaptığımız protokol her iki tarafada hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki süreçte gelebilecek tüm talepleri oda ve bizlerden talep edebilirler. Biz elimizden ne geliyorsayardımcı olmaya çalışacağız. Ben tekrardan  tebrik ediyorum başkanımızı böyle bir çalışmada bulunduğu için kendiseinede başarılar diliyorum bundan saoraki çalışma hayatında? dedi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK