GÜNEY ; BİZİM HALİMİZ NE OLACAK?

Dünyayı tehdit eden Covid 19 ile mücadele kapsamında Türkiyede yeni tetbirler alındı.


Gündem 18.11.2020 00:06:58 1555 0

GÜNEY  ; BİZİM HALİMİZ NE OLACAK?

Dünyayı tehdit eden Covid 19 ile mücadele kapsamında Türkiyede yeni tetbirler alındı. Daha öncede hafta sonları sokağa çıkma yasağı, kahvehaneler kapatıldı restoranlar paket servisi olarak hizmet verir iken daha bir çok tetbirler alınmıştı. Yine eğitimde iş yerlerinin bazılarının kapanması, bazı işyerlerinin paket servisi yaparak hizmet vermeye başlayacağı hakkında kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

 Alınan bu yeni  kararlardan sonra Akhisar Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erkin Güney sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda

?Akhisar Sağlık için alınan hicbir karara karşı değiliz. Tedbirlere evet , ancak bizim halimiz ne olacak? Daha önce getirilen kısıtlama tedbirleri kapsamında en büyük sıkıntıyı esnafımız yaşadı. Kuşkusuz yeni alınan kısıtlama tedbirleri kapsamında olumsuz etkilenecek olan kesim yine esnaf .

Alınan kararlar kapsamında esnaf özel olarak desteklenmelidir. Yeni alinan kararlardan olumsuz etkilenecek olan esnafımız ekonomik olarak desteklenmidir.Hic zaman kaybedilmeden iş yerleri kapanan esnafımıza ve yanlarında çalıştırdıkları personellere nakdi yardim yapılmalı.

Kira yardımının yani sıra elektrik, su doğalgaz gibi genel giderlerini karşılamak için her ay düzenli olarak belli oranda esnafımıza nakdi yardim yapılmalı. Esnaf ve Sanatkarlar kapali oldukları bu dönemde SSK , BAĞKUR ve VERGI ödemelerinden muaf tutulmalı? ifadelerine yer verdi.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK