Güral, Pazarcı Esnafı İçin Bakanlar Kuruluna 2 Önerge Sundu

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar odası başkanı Mustafa Güral Esnafın sorunlarını anlatmak için Ankara'ya gitti.


Gündem 27.03.2015 18:34:17 1713 0

Güral, Pazarcı Esnafı İçin Bakanlar Kuruluna 2 Önerge Sundu

Akhisar Manavlar ve Pazarcılar odası başkanı Mustafa Güral'ında katıldığı Türkiye  Odalar Ve Borsalar Birliği binasında gerçekleşen toplantıya Gümrük Ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Esnaf Ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyon Genel Başkanı Ali Karaca ile yapılan toplantıda 5957 sayılı haller yasası kanununun pazar yeri yönetmeliğinin daha önce hazırlanmış 21 maddenin 17 maddesinin değiştirilmesi hususunda Türkiye pazarcılar odası başkanlarının da katıldığı toplantıda Genel Müdür Necmettin Erkan'dan söz alarak Akhisar Manavlar Ve Pazarcılar Odası Başkanı olarak çıktığı kürsüde Mustafa Güral Akhisar'daki pazarcı esnaflarının sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı daire başkanlığına 17 maddeden 2 tanesinin değiştirilerek veya eklenerek bu yasaya dahil edilmesi için önerge verilen 17 madde içerisinde ki 6. ve 8. Maddeleri Akhisar Manavlar Ve Pazarcılar Odası Başkanı Güral, bu 2 maddeyi önerge olarak sunarak değerlendirileceğinin sözünü aldı.

6. madde: pazarcı esnafı faaliyet alanı olan sebze ve meyve ticaretinde (kdv) %8 den %1 e indirilmesi. (sebze meyve hallerinden mal alırken pazarcı esnafının KDV oranının %8 değil de %1 ödemesi) 8. madde: pazar yerleri yönetmeliğinin 16ncı maddesinde belirtilen tahsisin devrinde ücret alınamayacak hallerin genişletilerek tüm devir işlemlerinde uygulanması (pazarcı yerini devrederken alan kişiden ücret alınmaması) yukarıda Güral'ın vermiş olduğu önerge de 17 maddeden'6: 8. maddelerin değiştirilip bu maddelerin eklenmesi sonucunda sadece Akhisar değil tüm Türkiye'deki pazarcı esnafını sevindirdi.

Mustafa Güral bu çalışmaların sonucunda açıklama yaparak 23 Şubat 2014 tarihinden başkanlığa seçildiğimden bugüne kadar esnaf arkadaşlarım için çalışmalarımı hız kesmeden devam ettirmekteyim bu konuların her zaman takipçisi olmaya devam edeceğim” diye konuştu.