GÜREŞ CAZGIRI YANGINDA HERŞEYİNİ KAYBETTİ

Akhisar Şeyhisa Mahallesinde ikamet eden cazgır Mehmet Zeybek 27 Kasım Pazar günü evinde çıkan yangında her şeyini kaybetti.


Gündem 5.12.2017 01:15:36 870 0

GÜREŞ CAZGIRI YANGINDA HERŞEYİNİ KAYBETTİ

Akhisar Şeyhisa Mahallesinde ikamet eden cazgır Mehmet Zeybek 27 Kasım Pazar günü evinde çıkan yangında her şeyini kaybetti.

Akhisarlı olan Yağlı Güreş sahalarının vazgeçilmez izleyicilerine sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar söylediği sözler ile mest eden Mehmet Zeybek´in ikamet ettiği evi 27 Kasım Pazar günü yanarak kül olmuştu. Evinin yanması ile güreş sahalarındaki şen şakrak halini küskün ve düşünceli bir hale bırakan Zeybek ile yaptığımız röportajda Allah kimseye böyle bir felaket yaşatmasın diyerek üzüntüsünü dile getiren cazgır ?1943 Akhisar Işık köy mahallesi doğumluyum, eşimi 10 yıl önce kaybettikten sonra bu evde yalnız yaşıyordum.4 çocuğum var. Onlarda İzmir´de ikamet ediyorlar, bu evi 30 yıl önce aldım ve 30 yıldır bu mahallede bu evde ikamet ediyordum. Bağkur emeklisi olduğum içinde 1975 yılından beri güreş sahalarında pehlivanlara maniler söyleyerek cazgırlık yapıyordum hatta 2015 yılında Kırkpınar güreşlerinde görev yaptım. Ancak geçen yıl rahatsızlığım nedeni ile gidemedi. Evimin yandığı gün salonda oturuyordum. Saat 15.30 sıralarıydı, ikindi vakti yaklaştığı için bahçede bulunan çeşmeden abdest almak için ceketimi çıkarıp bahçeye indim. Bahçede abdest alırken evimin diğer odadan yandığını gördüm çekyatın üstünde kalan ceketimde 8 bin 500 liram vardı onu almak için bile içeri giremedim çünkü alevler bir anla evi sardı. İçeride 13 tane ceketim vardı. Bunların 5 tanesini özel terziye diktirdiğim takımlarım vardı. Buzdolabım, çamaşır makinam neyim var neyim yok hepsi yandı. Yaşım itibariyle yangın esnasında itfaiyenin numarasını hatırlayamadım hemen 155 Polis İmdat´ı aradım. Sağ olsunlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hemen itfaiyeye haber verdi. Manisa Büyükşehir İtfaiyesi Akhisar İtfaiye amirliği ekipleri Allah razı olsun çok kısa sürede gelerek müdahalede bulundular. İtfaiyenin kısa sürede gelmesi ile yangın diğer evlere geçmeden söndürüldü. Her iki taraftan müdahale yapılmasa mahallede diğer evlere de zarar verirdi. İtfaiyemize ve güvenlik güçlerimize göstermiş oldukları yoğun çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi yanan evimin yan tarafında bulunan 2 odalı küçük bir yerde kalıyorum ancak her şeyim yangında yandı. Sadece üzerimde giydiğim elbiselerim kaldı. Bu yangın gündüz değil de gece olsaydı Allah korusun bende yanarak ölebilirdim. Ben yangından sonra itfaiyeden hemen raporumu alarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar koordinatörlüğüne, Akhisar Belediyesine ve Akhisar Kaymakamlığımıza raporlarımı teslim ettim. Benim yetkililerden isteğim bu yanan evimin yerine başımı sokacak kadar Akhisar´a yakışır bir destek bekliyorum. Raporumu belediyeye teslim ettikten sonra bir kişi belediyeden geldiğini belirterek burada çekimler yaptı. Allah kimselere böyle bir felaketi yaşatmasın çok zor bir durum? dedi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK