GÜVENİLİR GIDA İÇİN ÖNCE EĞİTİM?

İlçemizde güvenilir gıdanın temini için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüncce yürütülen yoğun gıda kontrol ve denetim faaliyetlerinin yanı sıra, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmecilere ve geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilere yönelik d


Tarım/Hayvancılık 19.04.2018 15:57:53 654 0

GÜVENİLİR GIDA İÇİN ÖNCE EĞİTİM?

 

İlçemizde güvenilir gıdanın temini için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüncce yürütülen yoğun gıda kontrol ve denetim faaliyetlerinin yanı sıra, gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmecilere ve geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilere yönelik düzenlenen eğitim faaliyetleri de tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, güvenilir gıdaya yönelik olarak Nisan ayı içerisinde dört adet eğitim çalışması düzenlendi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası´nın da katkılarıyla ekmek üretimi yapan işletmecilere yönelik düzenlenen ilk eğitim çalışmasında; ekmek üretilen işletmelerin hijyeni, ekmeğin ve ekmek çeşitlerinin sahip olması gereken teknik özellikleri ve satış noktalarında ürünlerin uygun şekilde etiketlenmesi konuları başta olmak üzere yasal mevzuat hakkında gıda kontrol görevlilerince bilgilendirme yapılmış ve hemen hemen her eve giren ekmeğimizin daha uygun koşullarda üretilerek satışa sunulabilmesi için sektör tarafından atılması gereken adımlara değinildi.

İlçe Müdürlüğünce düzenlenen ikinci eğitim çalışmasında da işletmesinde çiğ süt satışı yapmak isteyen işletmecilere 2017/20 numaralı ?Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ? hakkında bilgi verilmiş ve satılacak çiğ sütün teknik özellikleri ile satış koşullarının yanında alet-ekipman ve personel hijyeni konuları başta olmak yürürlükteki mevzuat hükümleri gereğince uyulması gereken tüm hususlara ayrıntılı şekilde değinildi.

Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bekir Pehlivanoğlu İlkokulu´nda öğrencilere yönelik düzenlenen eğitimlerde ise, ?En iyi denetçi tüketicidir? sloganıyla yola çıkılarak, sağlıklı beslenme ve güvenilir gıda konularına değinilmiş böylece çocuklarımızın ve gençlerimizin daha bilinçli şekilde gıda alış-verişi yapmasına ve sağlıklı gıda tüketmesine katkı sağlanması amaçlandı.

Ayrıca Gıda sektörünün farklı kollarında faaliyet gösteren işletme sahipleri ile çalışanlarının yanı sıra öğrencilere ve tüketicilere yönelik olarak da güvenilir gıdaya erişim için bu ve benzeri eğitim faaliyetlerine yoğun şekilde devam edileceği belirtildi..

 

 

        

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ