Halil İbrahim Doğan Güven Tazeledi

Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası`nın olağan kongresinde mevcut Başkan Halil İbrahim Doğan 10. kez tekrar seçildi.


Gündem 11.01.2014 21:06:51 2696 0

Halil İbrahim Doğan Güven Tazeledi

Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası`nın olağan kongresinde mevcut Başkan Halil İbrahim Doğan 10. kez tekrar seçildi. İki Listenin yarıştığı kongrede 859 üyeden 557 üyenin oy kullandığı kongrede H.İbrahim Doğan`ın listesi 290,  Özcan Koca 267 oy aldı. 32 yıldır Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası`nın başkanlığını yapan Halil İbrahim Doğan 10. cu kez seçilerek kırılması güç bir rekora imza attı. sandıkların açılmasından sonra 10. kez başkan seçilen Halil İbrahim Doğan`ı ilk tebrik eden seçimi kaybeden Özcan Koca, elini öperek tebrik etti.

Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda yapılan kongre saat 10:00`da başladı. Kongrede Divan başkanlığına Manisa Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkan yardımcısı Sabri Toker, başkan yardımcılığına Akhisar seyahat Otobüsleri başkanı İrfan Korkmaz, Katip üyeliklere Fahrettin Dinç, Eyüp Sabri Kaçan ve Gökhan Osman Özkan seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Faaliyet, Denetim, Bilanço ve Gelir Giderleri Nail Şenel okudu.

Kongrenin açılış konuşmasını 10.cu kez seçilerek güven tazeleyen Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan yaptı. Halil İbrahim Doğan;“İlk önce Özcan kardeşimi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Çünkü biz Akhisar’a yakışır bir genel kurul yapmak istiyoruz. O benim kardeşim onun için başarılar diliyorum. Sayın divan, siyasi partilerin değerli temsilcileri, kıymetli basın mensupları, taksicisi, minibüsçüsü ve kamyoncusuyla odamızı var eden cefakar, fedakar ve vefakar şoför arkadaşlarım 4 yıl önce bana ve yönetim kurulumuza verdiğiniz emanetin hesabını vermek üzere alnımız ak kalbimiz pak karşınızdayız. Gece gündüz kar, kış, fırtına demeden emaneti yerine ulaştırmaya çalışan arkadaşlarım  bu genel kurulumuzda 4 yıl önceki genel kurulumuzdan daha kötü şartlarda bir aradayız. Şoförler esnafı olarak bizim vazifemiz insanları bir yerden bir yere taşımak. Bütün yedek parça ve akaryakıta bilhassa sigortalara yapılan yüksek zamlar eklenince iş yapamaz hale geldik. Çoğumuz vergi ve kooperatif borcumuzu ödeyemeyecek durumdayız. Bunlara sebep bizi kötü yönetenlerdir. Bana verdiğiniz bu emaneti bugüne kadar şerefle taşıdık ve Türkiye Otomobilciler ve Şoförler Federasyonu yöneticiliğine kadar götürdüm. Bir ilçe oda başkanının bir federasyon yönetim kurulu temsilciliğine yükselmesi Türkiye’de ilk kez gerçekleşmiş oldu. Sizin gibi yol arkadaşları olanların başına hiçbir zaman yol kazası gelmez. Özellikle Akhisarlı vatandaşlarımızın ve siz değerli üyelerimizin sunulan oda hizmetlerinde üyelerine kusursuz hizmet sunan odalardan biri olarak Manisa’da en ön sıralarda yer tuttuk. Eğer yeniden itimadınıza layık olursak Dünya’nın ve Türkiye’nin değişim hızına paralel olarak her şeyi yeniden kuracağız. Bunun için önce siyaset anlayışımızı sonra Türk siyasetini ve siyasetçisini ve bütün bir teşkilat ile şoför esnafının kaderini değiştireceğiz. Demokrasinin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde esnaf ve sanatkarın, şoförün gücünü göstereceğiz. Bundan böyle bize dayatılan şartlara boyun eğmeyeceğiz. Şartların oluşumuna katılacağız. Büyüklerimiz iyi bilir demeyeceğiz, büyük olan işleri biz yapacağız. Güveniyorsanız düşün peşimize. Sizlere bir Halil İbrahim Doğan değil bin Halil İbrahim Doğan feda olsun. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" dedi.

Odaya aday olan Özcan Koca: ”Şoförler Odasının kıymetli üyeleri ve değerli misafirler genel kurulumuza hoş geldiniz. Ben ve arkadaşlarım uzun zamandır sizleri ziyaret edip sorunlarınızı dinledik. Sizlerle neler yapabileceğimizi konuştuk ve bu sorunları tespit ettik. Bu sorunları aşabilmek için bazı projeler geliştirdik. Bu projelerden ilki bir hukuk bürosuyla anlaşarak siz üyelerimize hukuki destek sağlamak , ikinci projemiz yeni çıkan yasalar, yönetmelikler ve belgeler hakkında bilgi edinmemizi sağlamak amacıyla alo bilgi hattını oluşturmak istiyoruz. Üçüncü projemizde şoförler odası lokalimizi hayata geçirmek, dördüncü diğer projemiz ise odamızın mevcut kurtarıcılarını yenileyerek sizlerin hizmetine sunmak istiyoruz. Beşinci projemizde şehrimizde ki bir akaryakıt istasyonuyla anlaşma yaparak üyelerimizin mazot, benzin ve LPG’yi indirimli bir şekilde almalarını sağlamak istiyoruz. Bunlardan başka birçok sorunumuzun olduğunun bilincindeyiz. Gerekli mercilerle görüşerek  bu sorunları aşacağımıza inanıyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Saat 17:00`de sandıkların açılmasından sonra söz alan H.İbrahim Doğan;" Beni 10. kez seçen değerli üyelerime çok teşekkür ediyorum. Görevimi bıraktığım yerden devam edeceğim. Akhisarlı şoför esnafımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. seçimin galibi esnafımızdır. Seçim bitti şimdi tüm üyelerimizle beraber çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Halil İbrahim Doğan Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Tahsin Ünaldı, Halil Hüseyin Ünal, Süleyman Altaş, Osman Nuri Kola, Serkan Satan, Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Zafer Kuru, Serdar Altıparmak, Mustafa Demren

Özcan Koca Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Muharrem Ertaş, Mehmet Yılmaz, Cengiz Kınay, Ertan Can, Mehmet Sert, Bülent Tüccar.

Özcan Koca Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Engin Özbal, Yaşar Gülışık, Alper Pırpanlar