HALK EĞİTİMİN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI İLK ETABINI TAMAMLADI

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Eylül ayında Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) Hazırlık Kursları ilk etabını tamamladı.


Eğitim 9.03.2016 14:05:49 471 0

HALK EĞİTİMİN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK KURSLARI İLK ETABINI TAMAMLADI

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Eylül ayında Destekleme ve Yetiştirme Kursları kapsamında açılan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) Hazırlık Kursları ilk etabını tamamladı. Tüm Türkiye genelinde 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan YGS sınavı için ter dökecek olan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman ERDEM; ?Yaygın Eğitim kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz sorumluluğunda Eylül ayında başlattığımız mezunlara yönelik kurslarımız, kursiyerler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Burada asıl önemli olan konu Halk eğitim merkezi müdürlükleri olarak ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara kurs açmamızdır. Okullarda açılan Destekleme ve Yetiştirme Takviye kursları mezun durumunda olan ve Açık öğretime kayıtlı öğrencileri kurslara dahil edememektedir. Tüm Türkiye genelinde Dershanelerin kapatılmasından sonra oluşan talep ile Akhisarımız da mezun durumunda olan gençlerimizin bu hizmetten yararlanması, gençlerimiz adına büyük bir kolaylık olmakla beraber, katılan kursiyerlerimize büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. 160 öğrenci ile başlattığımız kurslarımız 6 aylık süreç içerisinde hız kesmeden yoğun bir çalışma sonucunda bu güne kadar ulaştı. 13 Mart Pazar günü yapılacak olan sınavda tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin inşallah emeğinin karşılığını alacağını umut ediyorum. Kurslarımız Pazar günü yapılacak olan YGS sınavı sonrasında yine hız kesmeden, Haziran ayında yapılacak olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavlarına hazırlık kursları şeklinde devam edecek. Kursiyerlerin gereken bilgi donanımını edinebilmesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Merkez müdürlüğümüz bünyesinde verilen bu kurslarımıza katılan öğrenci ve kursiyerlerimize, Pazar günü yapılacak olan sınava girecek tüm öğrencilere, sınavlarında kolaylıklar ve başarılar dilerim? şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Merkezi olarak Yetiştirme ve Destekleme Takviye kurslarına, 14 Mart 2016 Pazartesi gününden itibaren, Üniversiteye hazırlıkta ikinci aşama olan LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) Sınavlarına hazırlık kursu şeklinde devam edileceği öğrenilmiştir. LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) Kursunun Haziran ayına kadar devam edeceği açıklanmıştır. Tamamen ücretsiz olan bu kurslara, herhangi bir Ortaöğretim kurumunda mezun durumda olan ve Açık öğretime kayıtlı olan gençlerimizin ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde katılabileceği belirtilmiştir.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ