HALKA İYOT YETERSİZLİĞİ ANLATILDI

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü İyot yetersizliği ile ilgili Novada AVMde Sağlıklı Yaşam aracı ile stand açarak Diyetisyen Emel Koçoğlu,Ebe Ayşe Çavuşoğlu ve Ebe Şule İnkaya tarafından halkımıza bilgilendirmeler yapılıp broşür dağıtılmı yaptı.


Sağlık 8.06.2018 12:39:41 867 0

HALKA İYOT YETERSİZLİĞİ ANLATILDI

Akhisar  İlçe  Sağlık Müdürlüğü İyot yetersizliği ile ilgili Novada AVMde   Sağlıklı Yaşam aracı ile stand açarak Diyetisyen Emel Koçoğlu,Ebe Ayşe Çavuşoğlu ve Ebe Şule İnkaya  tarafından  halkımıza bilgilendirmeler yapılıp broşür dağıtılmı yaptı.

   İYOT YETERSİZLİĞİ HASTALIKLARININ ÖNLENMESİ

          İyot eksikliği önlenebilir zeka geriliğinin en önde gelen nedenlerinden   birisidir ve kişiyi anne karnından başlayarak tüm yaşamı boyunca olumsuz olarak etkileyen bir hastalıklar bütünüdür.

           İyot yetersizliğinin en olumsuz ve yıkıcı etkilerinin gözlendiği risk grupları; doğurganlık çağdaki kadınlar, gebeler, bebekler ve çocuklardır. Bebek ve çocuklarda; büyüme ve gelişme geriliği, zeka düzeyinin akranlarına göre en az 13,5 puan daha düşük olması, öğrenme yeteneği ve okul başarısında azalma, gebelerde düşük ve ölü doğum riskinde artma ve her yaşta guatr iyot yetersizliğin oluşturduğu önemli sağlık problemlerinden sadece birkaçıdır.

 İyodun önemini topluma daha çarpıcı ve etkili yöntemlerle aktarmak, ülkemizde iyotlu tuz kullanımını tüm topluma yaygınlaştırmak, toplum bilinci oluşturmak amacı ile Haziran ayının ilk haftası (1-7 Haziran) İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca halka yönelik çeşitli etkinliklerle halkımıza bilgilendirme ve farkındalık ile konunun önemi aktarılmaktadır. Bu çalışmalarla iyotlu tuz kullanımında elde edilen başarının devam etmesi amaçlanmaktadır. Az ama İYOTLU TUZ kullanalım.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK