HASTALIK VE SAĞLIKTA AİLE HEKİMİNİZ YANINIZDA

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor.


Sağlık 11.02.2019 11:55:36 1152 0

HASTALIK VE SAĞLIKTA AİLE HEKİMİNİZ YANINIZDA

Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor. Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü her geçen gün sağlıklı toplum ve sağlıklı bireyler için vatandaşına her türlü hizmeti aralıksız olarak verirken bilgilendirmelerini de yapıyor.  Hastalıkta ve sağlıkta Aile hekimi yanınızda diyen Akhisar İlçe Sağlık müdürlüğü ekipler vatandaşa aile hekiminizi erken tanıyın diyor. Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, ?Sağlık önemli, sağlığınızın korunması  erken tesis ve tedavi için yılda en az bir defa aile hekiminize gitmeyi unutmayın.  Aile hekimini tanı, Randevu al, Ziyaret et, Muayene ol, Sağlığını geliştir ve koru. Sağlık durumunuzla ilgili her soru için aile hekimiz ile iletişime geçebilir hekiminizden sağlıkla ilgili danışmanlık- rehberlik hizmeti alabilirsiniz. Aile hekimliği hizmeti ücretsiz olarak sunulmaktadır.?

Aile sağlığı  merkezlerinde hangi  hizmetler verilmektedir?

?Koruyucu sağlık hizmetleri  kapsamında Gebe ve lohusa rutin muayene ve takibi,  bebek ve çocuk rutin muayene ve takibi,  Aşılama ve bağışıklama hizmetleri , Meme, Rahim ağzı ve bağırsak  kanserlerine yönelik tarama ve takipler, Obezite takibi, Hipertansiyon ve şeker hastalığı kronik hastalıkların tarama takip ve tedavisi, Üreme sağlığı hizmetleri, her türlü sağlık sorunu için danışmanlık ve rehberlik hizmetleri,  Teşhis ve tedavi  hizmetleri kapsamında  yaşa özel muayene teşhis ve tedavi hizmetleri,  Laboratuar hizmetleri.?

Aile hekiminizi nasıl öğrenebilirsiniz ?

?E- devlet  ve E- nabız üzerinden  elektronik ortamda İl Sağlık müdürlükleri İlçe sağlık müdürlükleri ve Toplum sağlığı merkezleri ile Aile sağlık merkezlerinden öğrenebilirsiniz.?

Aile Hekimi Değişikliği

?Hizmet almak istediğiniz aile hekimine,  aile hekiminizin bulunduğu ilçedeki İlçe sağlık müdürlüğüne veya Toplum sağlığı merkezine veya bulunduğunuz İlçedeki sağlık müdürlüğüne bizzat başvurarak,  www.turkiye.gov.tr internet adresinden veya mevcut aile hekiminizin yardımı ile oluşturacağınız şifrenizle e-nabız uygulamasını kullanarak elektronik ortamda aile hekiminizi değiştirebilirsiniz. İkametiniz değiştiğinde Sağlık bakanlığı tarafından sistem üzerinden otomatik olarak aile hekiminizi değiştirilmez. Eğer eski adresinize yakın başka bir adrese taşınmış iseniz mevcut  aile hekiminizden hizmet almaya devam edebilirsiniz. Adresinize en yakın Aile sağlığı merkezinden bir aile hekimine kayıt olmanız sağlık hizmetine erişiminizi kolaylaştıracaktır. Yaz tatili, seyahat vb. Nedenler ile başka bir şehre kısa süreliğine gittiğinizde  sağlık hizmetine ihtiyacınız olursa  ?Misafir Hasta? uygulaması kapsamında her hangi bir aile hekiminden sağlık hizmeti alabilirsiniz.? denildi


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK