Hata sağlıkçıların değil; stat çalışanlarının!

Manisa´da geçtiğimiz hafta sonu oynanan Akhisar Belediyespor- Fenerbahçe maçında göz kapağı yırtılan Robin Van Persie´yi hastaneye götürmek için bir süre ambulans beklediği ve ambulansın geciktiği için yıldız oyuncunun hastaneye götürülmesinde biraz geç k


Spor 11.11.2016 15:01:16 291 0

Hata sağlıkçıların değil; stat çalışanlarının!

Manisa´da geçtiğimiz hafta sonu oynanan Akhisar Belediyespor- Fenerbahçe maçında göz kapağı yırtılan Robin Van Persie´yi hastaneye götürmek için bir süre ambulans beklediği ve ambulansın geciktiği için yıldız oyuncunun hastaneye götürülmesinde biraz geç kalındığı iddialarına Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrgat´tan açıklama geldi. Sağlık çalışanlarının günah keçisi olmadığını belirten İrgat, "Yaşanan olay 112 Acil Servis ekibinin değil, stat çalışanlarının hatasıdır. Olay anında bazı aksilikler meydana geldi. 112 ekiplerini her zaman olduğu gibi maç sırasında da özveriyle görevlerinin başındaydı" dedi.

Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrgat, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada maçtan sonra sağlık camiasıyla ilgili çıkan haber ve yapılan yorumları üzüntüyle takip ettiklerini vurgulayıp, "Yaşanan sorun, stadyum içresinde kulüp ile anlaşmalı ambulansın stat kapılarının açılmaması nedeni ile hastaneye doğru hareket edememesinden kaynaklandı. Bu konuda ilgililerden gerekli açıklamalar yapıldı. Ancak maalesef bir sağlık skandalı yaşandığı vurgusu ile sağlık çalışanları zan altında bırakıldı" dedi.

İrgat, şöyle devam etti:  "Oysa ki durum hiç de bahsedildiği gibi değil. Komuta merkezine saat 19.41´de çağrı düşmüş ve aynı anda göreve yönlendirilen iki 112 ekibi saat 19.42 de hareket etmiştir. Olay yerine 112 Acil servis ekibi 19.45 de (3 dk içinde) ulaşmıştır. Ancak stat giriş kapılarının açılmasında gecikme meydana gelmesinden kaynaklanan ve de hastanın revirde bekletilmesi gerekirken soyunma odası dışına çıkartılarak sedyede bekletilmesi gibi olumsuzlukların bir araya gelmesi sonucunda kamuoyunda sağlık çalışanlarının aleyhine bir kampanya başlatıldı. 112 ambulans hizmetinin geciktiği gibi lanse edilen ama kayıtlarda da görüleceği üzere gerçeği yansıtmayan bir durumla karşılaşıldı. 112 ekibi hastayı ambulansa alarak en kısa sürede Manisa Devlet Hastanesi´ne nakletmiştir. Futbol Federasyonu da resmi internet sitelerinden bir yazı yayınlayarak 112 ambulansıyla gecikme olmadan futbolcunun nakledildiğini duyurmuştur."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ