Hava soğuyor, kar geri geliyor!

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre Manisa´da bu sabah saatlerinde başlayan yağışlı hava yarından itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girecek.


Gündem 24.01.2017 11:14:31 542 0

Hava soğuyor, kar geri geliyor!

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamaya göre Manisa´da bu sabah saatlerinde başlayan yağışlı hava yarından itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Sabah saatlerinde İzmir ve Aydın´da başlayacak yağmur, gün içerisinde tüm bölgede (İzmir, Aydın, Çanakkale, Balıkesir ve Manisa) görülecek. Yağışların akşamdan itibaren İzmir´in, Manisa´nın, Aydın´ın ve Balıkesir´in batısı ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli (20-35 kg/m2) olması tahmin ediliyor.

Yarın ise bölge genelinin sağanak, güneyinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği; yağışların sabah saatlerine kadar İzmir´in (Merkez dahil) güney ve doğusu ile Aydın´ın batısında, zamanla Aydın´ın il genelinde yer-yer kuvvetli (21-40 kg/m2) olması; gece kuzey kesimlerdeki Çanakkale´nin (Merkez dahil), Balıkesir´in (Merkez dahil) ve Manisa´nın doğu ilçelerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşeceği beklenmektedir. Kar yağışının zamanla Çanakkale´nin doğu ve Balıkesir´in merkez, kuzey ve doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

26 Ocak 2017 Perşembe ve 27 Ocak 2017 Cuma günleri ise Çanakkale´nin doğu, Balıkesir´in (Merkez dahil) doğu ve Manisa´nın kuzey ve doğu ilçelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

FIRTINA!

Halen kuzey ve doğu yönlerden (poyraz) orta kuvvette, Çanakkale çevrelerinde kuvvetli esen rüzgarın bugün güney ve doğu (keşişleme) yönlerden bölgenin güney ve batısında kuvvetli, kıyılarda fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği; fırtınanın yarın ilk saatlerde ise İzmir´in güneyi ve Aydın il genelinde etkili olduktan sonra öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği; aynı gün ilk saatlerde Çanakkale´nin batısında kuzey ve doğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (35-50 km/saat) esen rüzgarın gün içerisinde bölgenin tamamında kuvvetli eseceği; Perşembe günü Çanakkale ve Balıkesir il genelinde, İzmir´in ve Manisa´nın kuzey ve batısında ve Aydın´ın batısında fırtına (50-70 km/saat)  şeklinde eseceği; kuvvetli rüzgar fırtınanın Cumartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği bekleniyor.


SICAKLIK DÜŞÜŞÜ!

Mevsim normalleri dolayında seyreden hava sıcaklığının Perşembe ilk saatlerden itibaren bölgenin kuzeyinden başlayarak bölge genelinde azalacağı ve Çarşamba gününe göre 3 ila 6 °C daha düşük olacağı bekleniyor.

Ayrıca Meteoroloji Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada kuvvetli gök gürültülü yağış, yıldırım, kar yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına, sıcaklık düşüşü ile birlikte iç kesimlerde oluşması muhtemel buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların ve ilgililerin başta karayolu ulaşımında oluşması muhtemel aksaklıklar olmak üzere, tüm olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ