HAYAT BEBEK HAYATA TUTUNDU

Yedi aylık Hayat bebek 3-4 kez sara nöbeti geçirmesi sebebiyle ailesi tarafından çevre il ve ilçelerde farklı hastanelere götürüldü.


Sağlık 10.10.2017 18:31:56 752 0

HAYAT BEBEK HAYATA TUTUNDU

Yedi aylık Hayat bebek  3-4 kez sara nöbeti geçirmesi sebebiyle ailesi tarafından çevre il ve ilçelerde farklı hastanelere götürüldü. Özel Akhisar Hastanesi´nde yapılan ilk muayenenin ardından beyninin sağ tarafında subdural hematom ve kafatasında kırık tespit edildi.

Aile ile görüşmenin ardından 2 ay önce koltuktan düşme nedeniyle kafa travması geçirdiği ve nöbet geçirmeye bu travma sonrası başladığı öğrenilmiştir. 26 Ağustos tarihinde travmatik subdural kanama sebebi ile Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Berna Engin tarafından acil operasyona alınan Hayat bebeğin beynindeki kanama başarılı bir operasyon ile boşaltılmıştır.

Operasyonun ardından konuşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Berna Engin ?Operasyon başarılı geçti ve Hayat bebek yaşama tutundu. Minik Hayat bir süre bizim kontrolünüzde olacak. Yapılan operasyon bebeğin ileriki yaşamını kötü yönde etkilemeyecek? dedi.

Ameliyat sonrası Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Halaza, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Berna Engin takibindeki 1 haftalık hastane yatışı sonrasında Hayat bebeğin durumu günden güne iyiye giderek şifa ile taburcu olmuştur. Taburculuk sonrasındaki muayenesi Özel Akhisar Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Berna Engin tarafından takip edilecek. Hayat bebeğin neşesi ve gözlerindeki ışıltısı bizlere umut oldu.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ