Hayata Bağlayan Yardım

Soma´da yaşayan doğuştan kas hastası 17 yaşındaki Kerem Özer´in yüzünü Manisa Büyükşehir Belediyesi güldürdü.


Gündem 8.07.2015 15:48:04 254 0

Hayata Bağlayan Yardım

Solunum cihazına bağlı olarak yaşadığı için elektrik kesildiğinde hastaneye gitmek zorunda kalan Özer´e Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından jeneratör alındı.

Soma´nın Beyce Mahallesi´nde yatağa bağımlı ve solunum cihazına bağlı yaşayan gence Manisa Büyükşehir Belediyesi el uzattı. 17 yaşındaki Kerem Özer, doğuştan kas hastası olduğu için yaşı ilerledikçe yatağa mahkum hale geldi. İki çocuklu Abdulkerim-Mecide çiftinin çocukları Kerem, ilkokulun ardından çok istemesine rağmen okuluna devam edemedi. 9 yaşına kadar yürüyebilen ancak 15 aydır yatağa bağımlı yaşayan gencin solunum sıkıntısı yaşamasına üzerine Özer ailesi Manisa Büyükşehir Belediyesi´nden yardım istedi. Özer ailesinin yardım talebi üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan jeneratör, Özer ailesine teslim edildi. Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, yardıma muhtaç herkesin yanında olduklarını belirterek, ? Kerem´in solunum sıkıntısı yaşadığını ve elektrikler kesildiğinde ölüm riskiyle karşı karşıya kaldığını öğrendik. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün´de isteğin hemen yerine getirilmesini istedi. Jeneratör alınarak aileye teslim edildi? diye konuştu.

HAYATI ELEKTRİĞE BAĞLIYDI

Anne Mecide Özer, oğlunun doğuştan kas hastası olduğunu belirterek, solunum cihazına bağlı yaşadığını ve çok büyü zorluk çektiklerini söyledi. Anne Özer, ? Oğlumun hastalığı doğuştan. 9 yaşından beri doğru düzgün yürüyemiyor. 15 aydır da yatağa bağımlı olarak yaşıyor. Konuşamıyor. En büyük sıkıntımız da solunum olmaya başlamıştı. Elektrik kesildiğinde solunum cihazına bağlı yaşayan oğlum kötüleşiyordu. Her elektrik kesildiğinde ambulans çağırıp Soma´ya gitmek zorunda kalıyorduk. Maddi gücümüz olmadığı için jeneratör alamadık. Ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi sayesinde oğlum sorun çekmeden nefes alabilecek. Elektrikler kesildiğinde de artık sorun yaşamayacağız. Oğlum adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´e teşekkür ederim? dedi.

Konuşamayan ancak işaretleriyle isteklerini anlatan Kerem ise, en büyük isteğinin okuluna devam etmek olduğunu söyledi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ