Hedefimiz İl Genelinde %98 Okuma- Yazma

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda okuma yazma kursları ve mesleki teknik eğitim kursları hakkında bilgilendirme yapıldı.


23.01.2015 15:23:48 2213 0

Hedefimiz İl Genelinde %98 Okuma- Yazma

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda okuma yazma kursları ve mesleki teknik eğitim kursları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem, Manisa’da il bazında okuma yazma oranının şuan %95 olduğunu, Manisa’nın bu oranla Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını; ancak  hedeflerinin bunu  %98’e çıkarmak olduğunu belirtti.

Yapılan toplantıda konuşan Erdem, “Hayat Boyu Öğrenme” projesi kapsamında verdikleri kursları anlattı. 2300 farklı kurs verdiklerini belirten Erdem bunları Akhisar’daki resmi kurum ve STK ‘lar ile ortak gerçekleştirdiklerini onlardan gelen talep üzerine daha da fazla kurs açmaya çalıştıklarını ifade etti. 2 hafta önce Osmanlıca kursunun açıldığını ayrıca işaret dili kursunun da sonuna gelinerek yakında kursiyerlerin diplomalarına kavuşacağını bildirdi. Bu kapsamda konuşan Süleyman Erdem “ Ege Bölgesi’nde şuan başka işaret dili kursu yok. Bizler gelen taleplerle daha da fazla kurs hizmeti vermek istiyoruz. Odalardan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından gelecek talepleri bekliyoruz. Dezavantajlı gruplar için açılan kurslarımız var. Örneğin roman mahallesinde şuan keman kursu açmayı düşünüyoruz. Bu grupların haricinde kurs açılabilmesi için işverenin %50 iş garantisi vermesi gerekiyor. Bu garantiyi verdiği takdirde İşkur’da kursiyerlere günlük ücret vererek destek sağlıyor. “ dedi. Erdem, ayrıca yakında İsacalar Mahallesi’nde (eski adıyla köy) açılacak olan zeytin budama kursunun da müjdesini verdi.

Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya, Akhisar Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Taner Eker,  İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Altınok, İşkur Akhisar Hizmet Merkezi Müdürü Yunus Yorgancı, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler’den Ülkü Dereli,  Bakkallar Odası Başkanı Zafer Kara, Terziler Odası Başkanı Sami Eker Biçer ve öğretim kurumları temsilcileri katıldı.