HEMŞERİ DERNEKLERİ PLATFORMUNDAN ANLAMLI MESAJ

Akhisar Hemşeri Dernekleri Platformu tarafından bugün saat 11.00 itibari ile Paşa Cami önünde ? Zeytinin Başkentinden Zeytin Dalı Harekâtına Destek? teması ile gün boyu lokma hayrı programı düzenlendi.


Gündem 8.02.2018 00:30:39 701 0

HEMŞERİ DERNEKLERİ PLATFORMUNDAN ANLAMLI MESAJ

Akhisar Hemşeri Dernekleri Platformu tarafından bugün saat 11.00 itibari ile Paşa Cami önünde ? Zeytinin Başkentinden Zeytin Dalı Harekâtına Destek? teması ile gün boyu lokma hayrı programı düzenlendi.

Akhisar Hemşeri Dernekleri Platformu tarafından bugün saat 11.00 itibari ile Paşa Cami önünde ?Zeytinin Başkentinden Zeytin Dalı Harekâtına Destek? teması ile gün boyu lokma hayrı programı düzenlendi. Program Paşa Camii önünde 4 farklı noktada lokma ustalarının lokmaları dökmesi ile başladı. Akhisar Hemşeri Dernekleri Platformunu oluşturan Dernek Başkanları ve yönetimleri gelen misafirleri karşıladı.

?Zeytinin Başkentinden Zeytin Dalı Harekâtına Destek? temalı lokma hayrı programında Akhisar Müftülüğü organize edilen Paşa Camiinde Öğle Namazı öncesi Hilalliye Kuran Kursu Öğreticileri Yakup Açıkgöz, Serdar Öz ve Paşa Camii Din Görevlisi Resul Tarhan tarafından Kuran Tilaveti ve akabinde İlahi Dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, Afrin ve Zeytin Dalı Harekâtı için dua ettirdi.

?Zeytinin Başkentinden Zeytin Dalı Harekâtına Destek? temalı lokma hayrı programına Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Garnizon ve Hava İstihkâm Komutanı Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Başkan Yardımcıları Latif Çakmak, Ali Velestin, Akhisar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Gezgin, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Akhisar İlçe Müftüsü Yusuf Eviş, Büyükşehir Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, STK temsilcileri, siyasi parti üyeleri, esnaf oda başkanları, derneklerin üyeleri, vatandaşlar katıldı.

Akhisarlı vatandaşlar lokma hayrına büyük ilgi gösterdi.

Programda Akhisar Hemşeri Dernekleri Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın Açıklama metnini Platform Sözcüsü Süleyman Kollu okudu. Kollu, ?Bilindiği üzere, 20 Ocak 2018 tarihinden bu güne kadar, şanlı ordumuz ülkemizin güneyinde Suriye´nin Afrin vilayetine yönelik Zeytin Dalı Operasyonu´nu başarı ile sürdürmekte, terör unsurlarını yerle bir ederek hem onların hem de destekçilerine en güzel cevabı vermektedir. Toplumun her kesimi bu harekâtı canı gönülden desteklemektedir. Akhisar Hemşeri dernekleri Platformu olarak bizlerde Akhisar´da faaliyet gösteren altı hemşeri derneği olarak derneklerimiz yönetimlerinin ve üyelerinin desteğini açıklamak için bu basın bildirisini sunuyoruz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu coğrafyasını yurt edinen, bilahare Avrupa, Ön Asya ve Kuzey Afrika´da yüzyıllar boyu hüküm süren ali bir devletin torunları olan bizler yaşadığımız ve gittiğimiz her yerde adaleti, hakkı temsil etmiş, mazlumu koruyup, zalime dur demişiz.

Bugün de Ülkemizin hemen güneyinde oluşturulmaya çalışılan bir terör koridorunun, Suriye´de yaşayan halk kadar ülkemiz insanına tehlike teşkil edip kin nefret ve terör kusacağı aşikârdır. Bu şer yuvalarını yok edip, buralarda yaşayan ancak zulümden, soykırımdan, savaştan kaçarak ülkemize sığınan yüzbinlerce Suriyeli, Türkmen, Kürt, Arap kardeşimizin kendi ülkelerinde huzur içinde tekrar yaşamaları için malum ülkelerce desteklenen, PKK, PYD, YPG, DAEŞ terör örgütlerine karşı şanlı bir mücadele başlatılmıştır. Türk Ordusu´nun Özgür Suriye Ordusu güçleri ile birlikte yürüttüğü ve başladığı 20 Ocak 2018 tarihinden beri kararlı ve başarılı bir şekilde devam eden Zeytin Dalı Harekâtı,  zorunlu bir temizlik operasyonudur. Bu coğrafyada olduğu gibi vatanımızın her karış toprağında ve ülkemizin yakın çevresinde bizlere tehdit oluşturacak bölgelerle ilgili her türlü girişim, plan şanlı Türk Ordusu tarafından geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da bozulacak, bu terör yuvaları kendilerinin başlarına yıkılacaktır.

Akhisar´da faaliyet gösteren hemşeri dernekleri olarak, halkımıza, yerli ve yabancı kamuoyuna şunu bildiriyoruz; ? Şanlı Türk ordusu tarih boyunca bu aziz milletin namus ve şeref saydığı, bayrağı, vatanı, milletini ve milletinin mukaddes değerlerini kanı ve canı pahasına korumuştur. Bu uğurda ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile üzerine düşeni her durum ve şartta yerine getirmiştir. Bizler şanlı askerimizin, şanlı ordumuzun sonuna kadar yanında olduğumuzu, durum ve şartlar gerektirirse seve seve askerimizin yanında savaşmaya,  istiklal ve istikbalimiz için canımızı vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Bugüne kadar gerek terör saldırıları sonucu vatan topraklarında yaşamını yitiren, gerekse Fırat Kalkanı Operasyonu ve Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan yiğit vatan evlatlarımıza Allah´tan Rahmet,  milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.  Bu millet size minnettardır. Ruhunuz Şad olsun. Kamuoyuna saygı ile duyurulur? açıklaması yaptı.

AKHİSAR HEMŞERİ DERNEKLERİ PLATFORMU (Akhisar Erzurumlu ve Erzurum´u Sevenler Derneği, Akhisar Bayburtlular Derneği, Akhisar Balıkesirliler Derneği, Akhisar Karadenizliler Derneği, Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği, Gördesliler Derneği )

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ