Hobi Bahçesinden Üreticiliğe

Akhisarlı Ahmet Karagöz, 4 yıl önce hobi olarak 50 ağaçla başladığı hünnap yetiştiriciliğine bugün 300 ağaçla devam ederek fidanlarını da kendisi yetiştirmeye başladı.


Tarım/Hayvancılık 24.01.2017 13:37:07 737 0

Hobi Bahçesinden Üreticiliğe

Akhisarlı Ahmet Karagöz, 4 yıl önce hobi olarak 50 ağaçla başladığı hünnap yetiştiriciliğine bugün 300 ağaçla devam ederek fidanlarını da kendisi yetiştirmeye başladı.

Ahmet Karagöz, Akhisar- Zeytinliova yolu üzeri Petrol Ofisi benzin istasyonu yanında bulunan bahçesinde başladığı hünnap yetiştiriciliğinde bugün fidan üretimini de gerçekleştiriyor. 4 yıl önce hobi olarak 50 ağaçla başladığı işte 300 ağaca ulaşan Karagöz, ayrıca bin 500 adet fidanın da üretimini gerçekleştiriyor. 2016 yılında bin 500 kg verim aldığını belirten Karagöz, 4 yıldan bu yana hiçbir destek almadan sağlık başta olmak üzere birçok alanda faydası kanıtlanan hünnabın yetiştiriciliğini yapıyor. Mayıs ayında yaprak çıkarıp çiçek açan hünnabın Ağustos sonu Eylül başında ürün verdiğini belirten Karagöz, ürettiği hünnabın iri cins olduğunu, zeytine verilen suyun 3´te 1´i oranında suya ihtiyaç duyduğunu ve herhangi bir ilaçlama olmaksızın yetiştiğini dile getirdi. Gazetemize yaptığı açıklamada hünnabın faydalarına değinen Karagöz, ? Düşük kalorili bir besin kaynağıdır. Çin´de çok eski çağlardan itibaren alternatif tıp aracı olarak kullanılmaktadır. Daha sonra Asya ülkelerinde aynı amaç için yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Hünnap meyvesi içerdiği besinler yardımıyla çok etkili bir enerji kaynağıdır. Hacim olarak çok küçük olmasına rağmen sağlık açısından çok büyük faydaları vardır. Hünnabın çok ince ve yenilmesi mümkün olan kabuğu vardır, hazmı kolaydır. Genelde ham olarak tüketimi tercih edilir. Olgunlaştığı zaman çok yakından tanıdığımız kuru üzüme görüntü olarak çok benzemektedir. Hünnap, bol miktarda A ve C vitamini içermektedir. Kalsiyum, magnezyum, fosfor ve özellikle potasyum açısından inanılmaz derecede zengindir? diye konuştu.

Hasat zamanın kişi başı 250 kg ürün topladıklarını ifade eden Karagöz, yetiştirdiği hünnabın herhangi bir aşı gerektirmediğini söyledi.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK