Hormonsuz Çocuk Yetiştirme konulu konferans yapıldı

Akhisar ATB.6 Eylül İlköğretim okulunca düzenlenen 3. ve son Konferansı olan Hormonsuz Çocuk Yetiştirme konulu konferans Akhisar Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonunda gerçekleştirildi.


Gündem 7.12.2013 09:46:28 1853 0

Hormonsuz Çocuk Yetiştirme konulu konferans yapıldı

Sabahtan okulda öğrencilere verilen seminer akşamına da öğrenci velilerine verildi.  Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlk olarak konuşan Okul müdürü Emin Reşit Demirel’in konuşmasından sonra konuşan Açıkalın Örnekler ve slayt gösterileri verdi. Çocukların Bedenen, ruhen zihnen gelişmesinin kolay yollarını anlatır iken zararlı olan faktörlerden de basketti.  Hacettepe Üniversitesinden emekli olan .  Prof. Dr. Aytaç Açıkalın konuşmasında şöyle devam etti. “Beyni doğru beslemek vücudu kalori ile beslemek anlamına gelmez. 2003 yılında yapılan bir araştırmada kahvaltıda gazlı içecekler ve şekerli kurabiyelerle beslenen çocuklar bellek ve dikkat testlerinde 70 yaşındaki bir insanın performansını göstermişlerdir. Başka bir araştırmada kahvaltıda yenilen lif düzeyi yüksek besinlerin bilişsel düzeyi yükselttiği görülmüştür. Ekmeğin B vitamini açısından zengin olması beynin çalışma kapasitesini artıran bir özelliktir.

   Öğlenden sonraki atıştırmalar, glikoz seviyesinin düşmesini önler. Ancak bu aşamada “çöp gıdalardan ” uzak durmak gerekir. Özellikle bisküvi, kek, kurabiye, gibi yüksek oranda işlemden geçmiş gıdalar, yalnızca vücut yağlarına katkıda bulunmakla kalmaz, disleksi, otizm ve dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi beyne dayalı bozuklukları tetikler. Bu konuda kimse kesin bir şey söyleyemiyor(söylemek istemiyor!) ancak bilim adamları çöp yiyeceklerle beslenen sıçanların, labirentte yollarını bulmakta zorlandıkları ve belleklerinin zayıfladığını tespit etmişlerdir.

Uzun süreli patates cipsi tüketiminin kanserojen ‘ akrilamid ’ maddesini kanda biriktirdiği belirlendi.

Bu maddenin kanda iltihapları çoğaltabileceğini belirten uzmanlar, “cips, kalp, obezite ve kanser riskini“ de arttırdığı görüşündeler. Bunun yanında Beyni geliştirmek için

 

  • BOL SU İÇMEK
  • Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamak
  • Çevresini zenginleştirmek
  • Yeterince uyku,
  • Müzik dinlemek
  • Bulunduğu mekanı ısı /sıcaklık, ışık, renk ve koku yönleri ile ayarlamak,
  • HAREKET EGZERSİZ, SPOR yapın ve yaptırın” dedi.                                                                                Yaklaşık 2  saat süren seminerin sonunda okul müdürü Emin Reşit Demirel Prof. Dr. Aytaç Açıkalın’ a teşekkür ederek çiçek takdim etti.