"HOŞ GELDİN KOMŞU"

Manisa´nın Akhisar İlçesi´nde Din görevlileri vatandaşla olan diyaloğunu geliştirerek "komşu" olmalarını amaçlayan ?Komşuluk´ Projesi kapsamında yapılan ev ziyaretleri yapılıyor


Gündem 6.11.2018 15:54:43 857 0

Manisa´nın Akhisar İlçesi´nde Din görevlileri vatandaşla olan diyaloğunu geliştirerek "komşu" olmalarını amaçlayan ?Komşuluk´ Projesi kapsamında yapılan ev ziyaretleri yapılıyor

Özellikle büyük şehirlerde ve ilçe merkezlerinde yaşayanların en çok yakındıkları konular arasında bulunan, komşuluk ilişkilerinin giderek zayıflaması, site ve apartman sakinlerinin birbirinden habersiz, öyle ki göz önünde yaşanan olaylara bile duyarsız kalındığı bu dönemde; sevindirici haber Akhisar´dan geldi

Din görevlileri tarafından ilçe merkezi ve köylerde bulunan özellikle bakıma muhtaç, yaşlı, sağlık sorunları yaşayan vatandaşları evlerinde ziyaret edilerek ihtiyaçları, dilekleri ve şikayetleri dinleniyor....

Proje kapsamında ziyaret edilen evlerde, komşuluğun amacına uygun insani ve sosyal bir çevre oluşturmak için gerekli rehberlik çalışmaları yapılıyor. İlçe müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ve Din görevlilerinden oluşan çalışma grubunun tespit ettiği ilçe ve köylerde ikamet eden ve en dezavantajlı gruplardan şuana kadar 28 aile ile irtibat kuruldu.

Proje ile ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu , son yıllarda komşuluk ilişkilerinin yüzeysel bir hal almasından dolayı bu samimi ve güzel kültürün yeni yetişen nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen projeden almış oldukları tepkilerin son derece güzel olduğunu ifade etti.

Müftü Türkmenoğlu , komşuların kültürümüzde çocuklarımızın büyümesine tanıklık eden, iyi günlerimizde ve zor anlarımızda her daim kapısını çaldığımız, kimi zaman teyze, amca, abi, abla olarak adlandırdığımız, yeri gelince canımızı malımızı emanet ettiğimiz kişiler olduğunu belirtti.

Müftü Türkmenoğlu, son yıllarda komşuluk ilişkilerinde zayıflamalar var. Eski sıcak ve samimi komşuluk ilişkileri yavaş yavaş kayboluyor. Komşular birbirlerine gelip gitmiyor. Oysa hem inancımızda hem de kültürümüzde komşuluk çok önemli.
Hz. Peygamber´in (sas) ´Komşusu açken tok yatan bizden değildir´ hadisi, Komşuluğun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Dedi.

Müftü Türkmenoğlu , komşuluk kültürünün devam ettirilmesinde gerek kamu kurumları, gerek esnaf ve gerekse de sokakta bulunan vatandaşların üzerine düşeni yapmaları gerektiğine dikkat çekti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ