HUZUREVİNDE AİLE BULUŞMASI DÜZENLENDİ

Akhisar Huzurevinde sakinleri yakınları ile bir araya gelerek hasret giderdiler.


Gündem 25.03.2019 16:24:02 1340 0

HUZUREVİNDE AİLE BULUŞMASI DÜZENLENDİ

Akhisar Huzurevinde sakinleri yakınları ile bir araya gelerek hasret  giderdiler.

 

Akhisar Huzurevi müdürlüğü tarafından huzurevinde kalan yaşlıların yakınları huzurevine davet edilerek aile buluşması etkinliği düzenlendi. 24 Mart günü huzurevine davet edilen yaşlı yakınlarına mangal yapılarak hep birlikte aile ortamında yemek yemeleri ve kaynaşmaları sağlandı. Akhisar Huzurevi Müdürü Suudi Arslan yaptığı konuşmada, ?Biz bugün burada  huzurevimizde kalan yaşlılarımızın ailelerini bir araya getirerek burada bir aile kaynaşması etkinliği düzenledik.  Huzurevinde  kalan yaşlılarımızdan bazılarının yakınları yıllarca huzurevine gelmemiş bizde bunları bir araya getirerek aile bağlarını güçlendirmek  ve sohbet etmelerini sağlamak için bir ilk yaptık Tabi burada kalan yaşlılarımızda bundan oldukça memnun oldu ailelerde memnun oldu.  Yaşlılarımıza ve ailelerine de mangal yakarak aile ortamlarını güçlendirdik buradaki tablo hakikaten güzel bir tablo oldu. İnşallah bu etkinliğimizi gelenek haline getirerek yaşlılarımız ile yakınlarını buluşturmaya devam edeceğiz. Yakınları olmayan veya yakını gelmeyen  yaşlılarımızın da yalnız kalmamaları için misafirlerimizden ve personelimiz ile aynı ortamda yemek yiyerek bu yalnızlıklarını gidermeye çalıştı. Bu etkinliğimize katılan ailelere tekrar hoş geldiniz  diyor kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Şuan Huzurevimizde  bilindiği gibi  85  yaşlımız var bunların 29 tanesi bayan 56 tanesi erkek. Burada kalan yaşlılarımıza  buradaki personelimiz ile birlikte hizmet ediyoruz? dedi. Akhisar Huzurevi Müdürlüğü tarafından düzenlenen aile buluşmasına  yaşlı aile ve yakınlarının yanı sıra Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Binası Karkas İnşaatı Özcan NAMLISOY Vakfı yönetimi katıldı.

Huzurevinde kalan yaşlıların yakınlarına ve misafirlere huzurevini anlatan broşürler verildi. Misafirlere huzurevini anlatan broşürlerde şu bilgilere yer verildi.

?AKHİSAR HUZUREVİ YAŞLI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ

TARİHÇESİ

Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Binası Karkas İnşaatı Özcan NAMLISOY Vakfı tarafından tamamlayarak 1988 yılında hizmete açılmıştır. 1997 yılında yapılan bir protokol ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna devredilmiştir. 2010 yılında huzurevi ek binası tamamlanmıştır. Tek bir bina halinde hâlihazırda Kuruluşumuz 45 özel bakım (Rehabilitasyon), 40 huzurevi yaşlısı olmak üzere 85 kapasiteli olup, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Kuruluşta Yer Alan Servislerimiz;

SOSYAL SERVİS

Kuruluşumuzda kalmakta olan yaşlılarımız ile ilgili sosyal ve psikolojik çalışmaları koordineli şekilde yürütmek amacıyla sosyal servis bünyesinde meslek elemanları görev yapmaktadır.

SAĞLIK SERVİSİ

Sağlık servisi, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde kalan sakinlerinin yaşamlarını kaliteli ve tam bir iyilik hali geçirmelerini sağlamaktadır. Sağlık personeli tarafından Sağlık Servisinde iş ve işlemleri yürütülmektedir.

FİZYOTERAPİ SERVİSİ

Fizyoterapi Servisi ile huzurevinde kalan yaşlılarımızın yaşamsal faktörlerini sağlıklı olarak yerine getirmelerini sağlamaktayız. Kuruluşumuzda kalan yaşlılara uygulanan fizik tedavi hizmetleri ile yaşlılarımızın aktif, sağlıklı bir hayat sürmesine engel olan fiziksel limitasyonlar ve bunlara uygun tedavi programları Fizik Tedavi Uzmanı eşliğinde sürdürülmektedir.

YANLIŞ BİLİNEN DOĞRULAR

Huzurevine Girme Şartlarını Biliyor Musunuz?

Huzurevine Kabul Şartları:

-60 Yaşını doldurmak

-Bakım Muhtaçlığı Sosyal İnceleme ile belirlenmiş olmak

-Madde bağımlısı olmamak

-Yerleştirmeye uygunluğu belirtir sağlık kurulu raporu

-Bulaşıcı hastalığı olmamak

SADECE PARASI, EVİ, MALI MÜLKÜ OLANLAR MI HUZUREVİNE ALINIR?

HAYIR!

Huzurevlerinde sosyal güvencesi olan yaşlılardan oda ücreti alınır. Sosyal güvencesi olmayan yaşlılardan para alınmaz, her ihtiyacı karşılanır ve kendilerine devlet tarafından harçlık ödenir.

HUZUREVİNDE KALANLARIN MALI MÜLKÜ ALINIR MI?

HAYIR!

Geliri varsa oda ücreti alınır.

Malı mülkü mirasçısına bırakılır.

Huzurevine giren yaşlı huzurevinden ayrılabilir mi?

İstediği zaman bir dilekçe ile kuruluştan ayrılabilir.

Kişi veya vasisinin istemi doğrultusunda çıkış işlemleri yapılır.

İsterse izinli olarak da yakınlarının yanına yatılı olarak ziyarete gidebilir.

Gün içinde istediği saat aralıklarında kuruluş dışarısına çıkabilir.

 

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünün Adresi;

31 yıldan beri ilçemiz ve çevresine Hacıishak Mah. 249/1 Sok. No:3 adresinde (Yel Değirmeni Mevkii) hizmet vermektedir.?


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK