İL UMUMİ HIFZISSIHHA´DAN YENİ KARARLAR

T.C. Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 2020/18 karar nolu 30/03/2020 tarihli yeni kararlar alındı.


Gündem 30.03.2020 17:01:43 1220 0

İL UMUMİ HIFZISSIHHA´DAN YENİ KARARLAR

T.C. Manisa Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 2020/18 karar nolu 30/03/2020 tarihli yeni kararlar alındı. Koronavirüse karşı alınan yeni önlemler;

?Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vaka sayısında artışlar yaşanan Koronavirüs (Covıd-19) virüsünün en temel özelliği, fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının çok hızlı artmasıdır. Bu salgının yayılmasının engellenmesinin en etkili yolu ise sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamaktır. Akhisa hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta; vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riski ile toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.
                Bu kapsamda; virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için aşağıdaki ek tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir.

  1. İl dışından ilimize gelen kişilere il girişlerinde kolluk güçleri ve sağlık personellerinin bulunduğu uygulama noktalarında ateş ölçümü yapılacak, sağlık personelleri tarafından Coronavirüs şüphesi olanların hastaneye sevki yapılacaktır. Her hangi bir şüpheye rastlanılmayan diğer vatandaşlarımıza da kolluk güçlerimizce 14 gün süreyle evlerinde kalmaları gerektiğine dair tebligat yapılacaktır.
  2. Vatandaşlarımızın PTT, banka vb. kurumların önünde yığılmaları engellenerek sosyal mesafeye mutlak riayet etmesini sağlamak için ilgili kurumlarca gerekli işaretleme vb. tedbirler alınacaktır. Zabıta ve kolluk güçlerimizce denetlemeler yapılacaktır.

Aksine hareket edenler hakkında ilgili yasa hükümlerine göre cezai işlem uygulanacaktır.? şeklinde ifade buldu.





Haber Kaynak : HABER MERKEZİ