İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, ilçedeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, hayat boyu öğrenme etkinliklerini birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak


Eğitim 29.01.2020 10:37:37 1327 0

İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu, ilçedeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, hayat boyu öğrenme etkinliklerini birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla toplandı. Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü´nün organize edip, Ticaret Borsası Altıeylül İlköğretim Kurumunun ev sahipliği yaptığı toplantıya İlçe İdare kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

                Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman ERDEM ?Eylül ayından buyana ilçemizde gerçekleştirilen Halk Eğitimi faaliyetlerinde Halkımızdan, Sivil toplum örgütlerimizden, Resmi Kurum ve Kuruluşlardan gelen her türlü eğitim talebinin değerlendirildiği ve gerekli planlamanın yapılarak en hızlı şekilde kurslara cevap verilmeye çalışıldığını vurguladı. Kurumumuz tarafından 1 Eylül 2019-28 Ocak 2020 tarihleri arasındaki 5 aylık dönemde toplam 410 kurs açılmış olup 9100 vatandaşımızın kurslara kayıt edildiğini dile getirdi. Halk Eğitim faaliyetlerini planlarken özellikle Halkın eğitim ihtiyaçlarının kendileri için çok önemli olduğunu, arz talep ilişkisi içerisinde kursları açtığını belirtti. Kursların açılmasında işbirliği yapılan kurumların, okulların, sivil toplum örgütlerin kendilerine çok yardımcı olduklarını hepsine ayrı ayrı teşekkürlerini ilettiğini belirtti. Bünyesinde açık lise ve açık ortaokul bulunması sebebi ile açık lise ve açık ortaokul istatistikleri hakkında bilgi verdi. Daha fazla vatandaşın eğitime öğretime kazandırmak için halkımızı her türlü bilgilendirme yapmaya çalıştıklarını vurguladı. Özellikle önce Merkez üstü Akhisar ardından Erzincan olan depremlerde bir çok vatandaşımızın etkilendiğini, hayatını yitirenler, yaralananlar olduğunu ve etkilerinin devam ettiğini belirtti. Halk Eğitimi Merkezi olarak tüm kurumlara 32 saatlik Afet Bilinci Eğitimi vermek için Halk Eğitimi Merkezi olarak elimizden gelen her imkanı kullanabiliceklerini işbirliğine hazır olduklarını belirtti.  Kurumda çalışan idareci arkadaşlarına yaptıkları başarı faaliyetler, çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini iletti. Bir yıllık dönemde yapılan eğitim faaliyetlerinin ayrıntılı bir sunumunu gerçekleştirdi. Toplantının sonunda resmi kurum kuruluş ve sivil toplum temsilcileri söz alarak görüşlerini ve taleplerini ilettiler. Afet Bilinci Eğitimi konusunda kurumlardan gelen talepler dikkat çekti.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ