İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akhisar İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı İlçemizdeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, hayat boyu öğrenme etkinliklerini birlikte planlamak ve uygulamaya koymak,


Gündem 5.02.2021 10:56:55 1260 0

İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Akhisar   İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu  Toplantısı İlçemizdeki resmî, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, hayat boyu öğrenme etkinliklerini birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla kaymakam Sabit KAYA başkanlığında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı, Okul Kurum Müdürleri Temsilcilerinin katılımı ile Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda toplandı. Toplantının açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Sabit KAYA: ?Bugün İlçemizdeki örgün eğitim faaliyetlerinin dışındaki yaygın eğitim faaliyetlerini görüşmek üzere toplandık. İçinden geçtiğimiz Salgın Sürecinde şu anda gerçekleştirdiğimiz toplantıda dahil olmak üzere zorunlu olmadığımız sürece toplantı, görüşme yapmıyoruz. Yapılması gerekenleri de salgın süreci önlemlerine en üst seviyede dikkat ederek yapıyoruz. Burada bulunan tüm komisyon üyelerimize vatandaşımızla buluştuklarında ve kurumlarındaki çalışmalarında Salgın dönemi tedbirlerine en üst seviyede dikkat etmeleri konusunda özellikle rica ediyorum. Yapılacak küçük, basit hatalar nedeniyle vatandaşımızın sağlığından hayatından olmasını istemiyoruz. Hepinizden aşırı derece hassasiyet istiyorum. İlçe Hayat Boyu Öğrenme toplantısında şu ana kadar yapılan çalışmalarla ilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüzün sunumunu dinleyeceğiz ve vatandaşımızın eğitimine katkı sunacak görüş ve önerilerinizi alarak toplantımızı en kısa sürede tamamlayacağız.? dedi.

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman ERDEM:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ın yayınladığı 2020/4 sayılı Genelge ile Yaygın Eğitim faaliyetleri durdurulmuştur. 08/06/2020 tarihinden itibaren normalleşme sürecine geçilerek, maske ?mesafe-hijyen kuralları içinde kurslarımızın telafisi yapılmıştır. Haziran´dan itibaren kurslarımız devam etmekte iken 20 Kasım tarihli yeni genelgeyle yüz  yüze eğitime ara verilmiş olup,11/01/2021 tarihinde yüz  yüze  eğitime tekrar geçilmiştir .Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı´nın birlikte belirlediği şartlara uygun olarak Okulum Temiz Belgesi´ni Eğitim-Öğretim dönemi başında almıştır. Kurumumuz bünyesinde devam eden kurslarda her türlü salgın kurallarına uygun şekilde devam edilmektedir. Kurslarımıza kursiyerler HES kodu zorunluluğu ile kayıt yaptırabilmektedir. Açıköğretim ile ilgili bilgi verecek olursak; Covıd-19 Salgın sürecinde yapılamayan 2019/3 sınavları için kayıtlı tüm öğrencilerimize Genel Müdürlüğümüz tarafından35 kredi verilmiştir. Ayrıca bu süreçte mezuniyet şartlarımızdan olan kredi sayısı 192´den 170´e düşürülmüştür. Devam eden pandemi nedeniyle yapılamayan 2020/1 dönem sınavları 25 Şubat´ta çevrimiçi olarak yapılacak olup ilk kayıt ve kayıt yenilemeyi kaçıran vatandaşlarımız için 15 Şubat´a kadar ek süre verilmiştir.2020/2021 Eğitim-Öğretim döneminin ikinci yarısında açmayı planladığımız belli başlı kurslarımız şunlardır: Arıcılık ?Spor kursları-Müzik Kursları-Akıl ve Zeka Oyunları-Salgın Döneminde Uzaktan Eğitim-Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi-Bilgisayar-İngilizce-Aşçı Yardımcılığı-İş Sağlığı ve Güvenliği-Kalorifer Ateşçiliği-Diksiyon-Hafızlık Eğitimi-Robotik Kodlama-Satranç-Kalorifer Ateşçiliği-Zeytin Budama-Tavuk Yetiştiriciliği -Pandemi dönemi Hijyen Eğitimi-Hijyen Eğitimi-Halk Oyunları-KPSS ve Destekleme yetiştirme kursları-Okuma yazma kursları-Mantar yetiştiriciliği-İlkyardım-Kantin İşletmeciliği-MTSK Trafik Eğiticiliği-Okul Servis Şoförleri Eğitimi-Rehber Personel Eğitimi Kursu-Motorlu Taşıtlar Direksiyon Öğreticiliği-Ücretli Öğretmenlerimiz için Özel Eğitim Kursudur. Kurslarımızda salgın dönemi önlemlerine uyulmakta olup; vatandaşımızın sağlığı ön planda tutulmaktadır. Tüm vatandaşlarımızı 73 ayrı alanda 3616 farklı kursumuzdan yararlanmaya davet ediyoruz. Onlar gelemezlerse biz onlara gideriz.

Toplantının devamında Kamu Kurum ve Kuruluşları´nın, sivil toplum örgütlerinin görüş, öneri ve talepleri alındı. Kaymakam Sabit KAYA  kapanışta salgın sürecinin hala devam ettiğini ,yapılan her türlü çalışma ve faaliyette Salgın dönemi kurallarına azami dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Katılımcılara ve katkısı olanlara teşekkür etti.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ