İlçe Tarım Zeytin Hasadında

Akhisar´da Ekim ayı başında başlayan zeytin hasadını yerinde takip ederek çiftçileri ziyaret eden İlçe Tarım Müdürlüğü personeli, üreticilere hasat sonrası yapılacak bakım ve ilaçlama ile ilgili bilgiler verdi.


Gündem 21.10.2015 17:42:38 275 0

İlçe Tarım Zeytin Hasadında

2015 yılı içerisinde bölgemizde meydana gelen doğal afetler ve özellikle meydana gelen don zararları nedeniyle; zeytin ağaçlarında şu an verim yönünden hissettiğimiz bir zararın oluştuğu görüldü. Bu zarar nedeniyle Domat ve Edremit cinsi zeytin çeşitlerinde verimin son derece olumsuz etkilendiği, Trilya cinsi zeytin çeşidinde ise kısmen ve lokal alanlarda bir verim düşüklüğünün yaşandığı gözlemlendi.

Verim kaybına dikkat!

 Özellikle Domat ve Edremit cinsi zeytin üreticileri için verim açısından zor bir hasat sezonu olduğu göz önüne alındığında, bundan sonraki yıllarda da verim kaybına uğramamak için yapılması gereken toprak işleme, bakım ve ilaçlama faaliyetleri sahada bulunan tarım merkezlerimizdeki görevli Ziraat Mühendislerimizce yerinde anlatılıyor.

İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları Atalay Biçer ve Yılmaz Şivka, çiftçilerimizin hasat ve hasat sonrası yeni sezona hazırlık amacıyla;  hasadın kesinlikle elle veya makine ile yapılarak gelecek yılın ürününü oluşturacak sürgünlere zarar verilmemesi, hasat sonrası hiç gecikmeye mahal vermeden % 2´ lik bordo bulamacı uygulaması yapılması ve kış yağışlarından yararlanması gereken arazilerde uygun toprak işlemesinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Çiftçilerimiz ürünlerinde karşılaştıkları hastalık ve zararlılar ile ilgili ve uygulanması gereken tarım teknikleri konusunda Tarım Merkezi´nde görevli teknik elemanlardan  ve İlçe Müdürlüğünden yardım alabilirler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ