İLÇE TARIMDAN STRATEJİK PLANLAMA EĞİTİMİ

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı 2018 yılı Teknik Destek Programına sunulan ?Stratejik Planlama ile Bölgesel Kalkınma? isimli proje kapsamında, İlçemizin 8 kurum/kuruluşunda görevli 41 personel ile ?Stratejik Planla


Tarım/Hayvancılık 15.03.2019 13:45:54 1372 0

İLÇE TARIMDAN STRATEJİK PLANLAMA EĞİTİMİ

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Zafer Kalkınma Ajansı 2018 yılı Teknik Destek Programına sunulan ?Stratejik Planlama ile Bölgesel Kalkınma? isimli proje kapsamında, İlçemizin 8 kurum/kuruluşunda görevli  41 personel ile ?Stratejik Planlama? konusunda eğitim çalışması yapıldı. Eğitimler BESA Uluslararası Belgelendirme firmasının uzman personeli tarafından verildi. Eğitim 3 gün ve 18 saat süreli olarak gerçekleşti. Eğitimi ilk 2 gününde; Stratejik yönetim kavramı, Stratejik yönetimin kurumlar açısından önemi ve faydaları, Performans programı, iç kontrol, risk yönetimi, Durum analizi, Paydaşların tespiti, GZFT analizi ve Maliyetlendirme gibi konular işlenirken, eğitimin son gününde katılımcılar gruplara ayrılarak belirledikleri konular hakkında stratejik plan hazırlayarak sunumlarını yaptılar.

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ; ?Kamu kurumlarının kamu hizmeti üretme ve sunma yükümlülüklerini etkili ve verimli bir biçimde yerine getirmeleri, hem kurum hem de yönetilen topluluk açısından önem taşımaktadır. Kamu yönetimi kapsamında bu faaliyetlerin başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesinde yararlanılan etkili araçlardan birisi de ?Stratejik Planlar? dır. Stratejik planlar yardımıyla kamu yöneticileri faaliyetlerine uzun vadeli bir perspektifle bakabilir, iç ve dış etmenlerin kurum üzerindeki etkilerini görebilirler. Bu sebeple gerçekleştirdiğimiz projenin Akhisar´da ki tüm kurumlarımıza faydalı olmasını diliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. ? ifadelerini kullandı. 

Eğitim sonrasında; Akhisar Kaymakamı Sabit KAYA, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet KILIÇ,  Akhisar Belediye Başkanı Salih HIZLI, Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKBUĞA,  Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet ULUSOY, Akhisar Organize Sanayi Bölge Müdürü Mete DEMİR ve Akhisar Ticaret Borsası Meclis Üyeleri katılımcılara belgelerini törenle teslim ettiler.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK