İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Yetiştirme Kursu Merkezi

Akhisar Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde, Ulucami Mahallesi 280 Sokak'ta bulunan Mahalle Konağında Yetiştirme Kursu Merkezi açılması planlanıyor.


Eğitim 1.06.2015 16:18:49 1642 0

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Yetiştirme Kursu Merkezi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde belirtilen Mezun Öğrencilerle ilgili Yetiştirme Kursları Halk Eğitimi Merkezlerince açılır.” ibaresine göre; ortaöğretim kurumlarından mezun durumda olup herhangi bir üniversiteye yerleşememiş olan öğrenciler için, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Akhisar Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde, Ulucami Mahallesi 280 Sokak No:1 adresinde bulunan Mahalle Konağında Yetiştirme Kursu Merkezi açılması planlanmaktadır.

Dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren fiilen kapanacak olması sebebiyle öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için Akhisar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre, Mahalle Konağının bir bölümü mezun öğrencilere yetiştirme kurs merkezi olarak düzenlenecek. Yetiştirme kurslarından yararlanmak isteyen mezun durumdaki öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezine başvurmaları gerekmektedir.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ