İLK GÜNDEN AKHİSAR´IN GÖVDE GÖSTERİSİNE SAHNE OLDU.

Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün zirvesine ev sahipliği yapan Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları, ilk günden Akhisar´ın gövde gösterisine sahne oldu.


Gündem 10.05.2018 17:24:51 679 0

İLK GÜNDEN AKHİSAR´IN GÖVDE GÖSTERİSİNE SAHNE OLDU.

Türk zeytin ve zeytinyağı sektörünün zirvesine ev sahipliği yapan Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları, ilk günden Akhisar´ın gövde gösterisine sahne oldu.  

SEKTÖR AKHİSAR´I ZİYARET ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez ?Gurme İzmir? başlığıyla düzenlenen 8. Olivtech ile 9. Ekoloji İzmir fuarında, tüm gözler Akhisar standına çevrildi. Akhisar Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan stant, ilçenin önde gelen markalarına ev sahipliği yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere sektörün tüm temsilcileri Akhisar standına yoğun ilgi gösterdi. 

IZGARA ZEYTİN VE ZEYTİNLİ ÇAY REKOR KIRDI
Akhisar´ın ünlü faytonun yer aldığı stantta kurulan mutfak ise ünlü şefleri ağırladı. Yemek yazarı Sahrap Soysal´ın ?Fuar Bereketi? olarak yaptığı zeytin aşuresi, ziyaretçilerden tam not aldı. Izgara zeytini tatmak isteyen ziyaretçiler ise uzun kuyruklar oluşturdu. Ziyaretçiler ayrıca Soysal´ın renkli sunumlarıyla hazırladığı zeytin ezmesinin de arasında olduğu zeytinyağlı yemeklerin tarifi almak için birbiriyle yarıştı. Neslihan Keskinoğlu, Nazan Alhat´ın hazırlığı zeytinli çay ise fuarın en çok aranan lezzeti oldu.

ZEYTİNDE YOK YILI ARTIK YOK
Kendisi aynı zamanda hekim olan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy da bitkisel, nebati yağların tüketiminin azaltılıp zeytinyağ tüketiminin de artırılmasının sağlık açısından en doğdu adım olacağını söyledi. Akhisar´un bunun için üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirdiğini ifade eden Dr. Ulusoy, ?İhtisas sanayi bölgesini kurduk, doluluk oranında yüzde 100´e ulaştık. Üretim son teknolojiye dayandığı gibi bilimsel yöntemlerle de destekleniyor. Zeytindeki yüzde 70, zeytinyağında yüzde 30´luk pazar payımızı çok daha yükseğe çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Akhisar, iyi tarım uygulamaları ile zeytinde yok yılını tarihe gömdü. Artık zeytinde yok yılı yok. Hep var yılı var. Çiftimiz bilinçi, rekoltemiz hep yüksek. Tüm bunları neden yapıyoruz, insanamız sağlıklı beslenmesin, sifa kaynağına çok daha rahat ulaşsın diye yapıyoruz. Tek istediğimiz var o da günde 3 öğün zeytin ve zeytinyağı kullanın? dedi. 

1 MİLYON KİŞİYE ZEYTİNYAĞ 
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytin ve zeytinyağının şifa kaynağı olduğunu belirterek, ?Keyifli bir hayat için zeytin ve zeytinyağı kullanın. Kolesterolden, tansiyondan, obeziteden korunun? dedi. Zeytin ve zeytinyağ tüketiminin artması için öneriler gündeme getiren Alhat, ?Bugün hastanelerimizde 1 milyon kişiye yemek veriliyor. Reçetesini de devlet veriyor. Şartnameye zeytinyağ kullanılsın diye madde eklerseniz, hergün 1 milyon kişiye zeytinyağını yedirmiş olursunuz. Buna eğitim kurumları da katılmalı. Okullarımızda çocuklarımıza zeytin ve zeytinyağını anlatmalıyız, sağlık ve fen derslerinde bunu işlemeliler. Bunun, çocuklarımızın evlerinde zeytinyağlı yemeklere yönlendirilmesinde büyük etkisi olacaktır. 1 milyon ton bitkisel yağ ithal edeceğimize 1 milyon ton zeytinyağı üretelim ve bunu tüketelim? diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ