İLK MELEZ ZEYTİN ‘HAYAT' TANITILDI

Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu'nda 7 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen ‘Üniversite Çiftçi El Ele' toplantısında melezleme ile elde edilmiş ilk zeytin çeşidi HAYAT” tanıtıldı.


Gündem 12.05.2015 18:22:58 2349 0

İLK MELEZ ZEYTİN ‘HAYAT

Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulunda 7 Mayıs Perşembe günü Okul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Çetin ve Düzenleme Kurulu Başkanlığını Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurdan Zincircioğlu'nun yaptığı, ZEYTİN ÜRETİCİLERİ TOPLANTISI” Sivil Toplum Kuruluş ve üreticilerin ilgi ve katılımı ile gerçekleştirildi.

Sabah saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp 16.00 sona eren, yaklaşık 350 üretici ve sanayicinin katıldığı toplantıda konuşmaları, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İzmir Zeytincilik Araştırma Merkezi personelleri, Prof.Dr. Dilek Anaç, Prof.Dr. Nevin Eryüce, Dr.Öznur Çetin, Dr.Halil Topuz, Dr.Şahnur Irmak ve Dr. Didar Sevim yaptı., Tarımda yeni yaklaşımlar ve çevre gübre ilişkileri, Türkiye'nin melezleme ile elde edilen ilk zeytin çeşidi HAYAT” ın tanıtımı, zeytin ağacının doğru beslenmesi, zeytin hastalıkları ve mücadelesi, kaliteli sofralık zeytin üretimi ve kaliteli zeytinyağı üretimi konularında üreticiler ve sanayiciler bilgilendirildi. Türkiye'nin uzun yıllar sonucunda melezleme ile elde edilmiş ilk zeytin çeşidi HAYAT” bu toplantıda tanıtıldı. Tüm konuklar, üreticilere zeytin yetiştiriciliğinden işlenmesine kadar değerli sunumlarıyla güzel ve faydalı bir gün geçirmelerini sağladı. Sabah saat 10.00 başlayan toplantı okul bahçesinde hep birlikte yenilen öğle yemeği ile öğleden sonraki oturumlarla devam edildi. Toplantıya katılan zeytin üreticileri ve sanayicileri Celal Bayar Üniversitesi Akhisar Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programının olmasını, yapılmış olan bu etkinliğin çok beğenildiğini bir sonraki toplantının en kısa zamanda tekrar yapılmasını arzu ettiklerini ve bilgilendirilme toplantısının da memnuniyetlerini dile getirdiler. Toplantı bitiminde üreticilerin soruları uzman hocalar tarafından cevaplandırıldı.

Toplantının gerçekleşmesinde Akhisar Ziraat Odası, Akhisar Sanayi ve Ticaret Odası, Akhisar Borsası, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki besleme Bölümü, Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Toros Tarım ve Ünaldı Gübre destek verdi.

Akhisar Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Sayın Doç. Dr.Ahmet Çetin'in konuşmacılara ve toplantıda Düzenleme Kurulu Başkanlığını üstlenen Yrd. Doç. Dr. Nurdan Zincircioğlu'na katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket vermesiyle toplantı sonlandırıldı.