İş Güvenliği Hakkında Doğru Bilgiye Daha Az Ödeyerek Ulaşın

ÇARIKÇI OSGB İSG Koordinatörü Kadir SEÇKİN Akhisar belediye meclis üye toplantı salonunda gerçekleştirdiği iş sağlığı ve güvenliği bilgilendirme toplantısına Akhisar lokantacılar,tekstilciler,terziler ve bakkallar odası yönetim kurulu ve üyeleri ile mali


Eğitim 16.06.2016 19:17:50 473 0

İş Güvenliği Hakkında Doğru Bilgiye Daha Az Ödeyerek Ulaşın

ÇARIKÇI OSGB İSG Koordinatörü Kadir SEÇKİN Akhisar belediye meclis üye toplantı salonunda gerçekleştirdiği iş sağlığı ve güvenliği bilgilendirme toplantısına Akhisar lokantacılar,tekstilciler,terziler ve bakkallar odası yönetim kurulu ve üyeleri ile mali danışmanlar katılım göstermiş olup 1 TEMMUZ 2016 tarihinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda karışıklığa neden olabilecek konularda açıklamalar da bulunmuştur.

BU HİZMETİ ALMAK ZORUNDA MIYIM?

6331 Sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Kanunu gereğince en az 1 çalışanınızın olması bu hizmeti sağlamanız gerektiği anlamına gelmektedir.

KENDİ İŞYERİMİN UZMANI OLABİLİR MİYİM?

Az tehlikeli sınıftaki işletmelerden 10´dan az çalışanınız varsa açık öğretim bürolarından alacağınız eğitim ve sertifikasyon ile kendi işinizin uzmanı olarak görev yapabilirsiniz.

BU HİZMET NE İŞİME YARAR?

İşyerinde iş kazalarını önlemeye çalışan bu sistem ve iş güvenliği kültürü doğrudan ve dolaylı olarak gösterilen işletme ve işveren giderlerini azaltmayı amaçlamıştır.Sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatı sunmakla beraber ceza hukuku ile karşı karşıya kalmanızı engellemiş olursunuz.

HİZMET ALDIĞIMI NASIL ANLAYABİLİRİM?

Doğru yerden hizmet almak çok önemlidir ve hizmet alınan yerin size açıklayıcı ve bu işe dahil edilmenizi sağlaması maalesef çokça firmada görülmen bir hizmet türü olmakla beraber,sistem üzerinde hizmet alınma durumları da ortaya çıkmaktadır.

NE KADAR SÜRE BU HİZMET ALMALIYIM?

Sistem aylık olarak işletme var olduğu sürece yapılan anlaşma süresince verilir ve çalışan sayısıyla doğru orantılı olarak verilir.Çalışan sayısında artış olması alınması gereken hizmet süresinde ve yapılan sözleşmede yenileme yapılması gerekmektedir.Bir çok hizmet sağlayıcı iş güvenliği firmaları bu konuda hassas olmadıkları bilinmektedir ve işveren dikkat etmesi gereken en önemli kontrol noktalarından biri olduğunu önemle hatırlatırız.

NE KADAR ÖDEMELİYİM?

Bakanlık tarafından belirlenmiş bir fiyat skalası olmamakla beraber, yakın rakamlarda hizmet alınabilmektedir.

UYGUN FİYAT VE KALİTELİ HİZMET İÇİN ÇARIKÇI OSGB´ye DANIŞIN?

10´dan fazla çalışanı olan az tehlikeli işyeriniz varsa OSGB ler ile yapacağınız sözleşme ile hizmet alımınızı tamamlayıp cezai işlemlerden kurtulun ve iş güvenliği kuralları ile uzman kontrolünde çalışmaya devam edin.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ