İşçi Dostu Bakırlıoğlu, Taşeron İşçileriyle Buluştu!

İşçi Dostu Bakırlıoğlu, Taşeron İşçileriyle Buluştu!


Siyaset 9.10.2013 18:03:24 2548 0

İşçi Dostu Bakırlıoğlu, Taşeron İşçileriyle Buluştu!

CHP Akhisar Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar’da sansasyon yaratan belediyede taşeronu kaldırma projesinin ardından sabah saat 05.30 sıralarında Pazar Pazarı mevkiinde bulunan ve işçilerin toplandığı Mavi Köşe Çay Evindeki taşeron işçilerini ziyaret etti. İşçilerle sohbetinde konunun ayrıntılarına değinen Bakırlıoğlu,

            “Bize göre taşeronluk, iş cinayetlerini, eksik ücretleri, yatmayan maaşları, ödenmeyen sigorta primlerini, kullandırılmayan ücretli izinleri, yasal çalışma sürelerinin çok üzerinde ücretsiz çalışma sürelerini, siyasi dayatma ve tehditleri beraberinde getirmektedir.

Ayrıca üzerinde çalıştığımız bu proje belediyemizeek bir mali yük getirmemekte, sendikal haklarınızla birlikte sizlerin geleceğe daha güvenli bakabilmenizi sağlayacak ekonomik ve sosyal hakları da güvence altına almayı amaçlamaktadır.

            Bugün iktidarın “iyileştirme” taktiğiyle oyaladığı çalışanlarımız, belediye bünyesinde kurulacak ve kar amacı gütmeyen şirketlere alınarak burada sosyal, ekonomik ve sendikal haklarına kavuşmuş bir şekilde çalışarak geleceğe güvenle bakmaları sağlanacaktır.

            Bugün söylediğimiz şeyler bugün Türkiye’de birçok sosyal demokrat belediyede uygulanmaktadır. Ama asıl amaç CHP iktidarında modern köleliğin diğer adı olan taşeron sistemini tamamen ortadan kaldırmaktır.“ diye konuştu.