İŞLETMELER, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN FAYDALANMAYA BAŞLADI

COVİD-19 salgını sebebiyle Manisa´da kısa çalışma uygulamasına geçen işletmelerden 249 tanesi Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmaya başladı.


Gündem 10.04.2020 13:50:23 1317 0

İŞLETMELER, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDEN FAYDALANMAYA BAŞLADI

COVİD-19 salgını sebebiyle Manisa´da kısa çalışma uygulamasına geçen işletmelerden 249 tanesi Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmaya başladı. Tüm dünya da olduğu gibi Ülkemizde de etkili olan COVİD-19 salgını sebebiyle faaliyetlerinde azalma veya durma seviyesine gelen işverenlere 3 aya kadar Kısa Çalışma Ödeneği sağlanacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinde yer alan ?Kısa Çalışma Ödeneği´ kapsamında, kısa çalışma uygulaması başlatılan işyerlerinde gerekli şartları sağlayan işçilere, çalışılmayan dönemler için 3 aya kadar kısa çalışma ödeneği desteği verilecek.

İlimizde, 249 İşletme Kısa Çalışma Ödeneğinden Faydalanmaya Başladı

COVİD-19 salgınından olumsuz etkilendiği gerekçesiyle kısa çalışma uygulamasına geçen ve Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmak isteyen işverenlerin başvuruları alınarak, bu süreçte işletmelerin ve işçilerin mağdur olmaması amacıyla hızla sonuçlandırılıyor. Bu kapsamda ilimizde bugün itibari ile başvuru ve değerlendirmeleri tamamlanan 249 işletme ödenekten faydalanmaya başladı.

Nasıl Başvurulur                                                                               

Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmak isteyenler www.işkur.gov.tr adresinden gerekli belgelere ulaşarak başvurularını e-mail yolu ile yapabilirler.




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ