İYİ Parti adayı Eryılmaz, ?Çiftçiye vermedikleri krediyi yandaşlara verdiler?

İYİ Parti Manisa Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, İlçe Başkanı Avukat Nilay Yaşır ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Turgutlu´da vatandaşlarla bir araya geldi.


Siyaset 29.05.2018 17:23:03 1017 0

İYİ Parti adayı Eryılmaz, ?Çiftçiye vermedikleri krediyi yandaşlara verdiler?

İYİ Parti Manisa Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, İlçe Başkanı Avukat Nilay Yaşır ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Turgutlu´da vatandaşlarla bir araya geldi. Eryılmaz ziyaretlerde vatandaşlara seslenerek, ?Çiftçiye faiz üzerine faiz bindiren, üreticiyi hacizle korkutan Ziraat Bankası, Doğan Medya Grubu´nu alması için Yıldırım Demirören´e 2 yıl ertelemeli 10 yıllık 700 milyon dolar kredi verdi. Ziraat Bankası kimin yanında?? dedi.

24 Haziran´da yapılacak erken seçimlere 1 aydan kısa bir süre kala İYİ Parti Manisa Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz ziyaretlerine devam ediyor.

?EKONOMİK REFORMLAR İLK 100 GÜN İÇERİSİNDE HAYATA GEÇECEK?

Hasan Eryılmaz, İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Avukat Nilay Yaşır ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilk olarak ilçede esnaf ziyareti düzenledi. Esnaflarla tek tek sohbet eden İYİ Partililer, Meral Akşener´in Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ekonomik reformların ilk 100 gün içerisinde hayata geçeceğini ifade etti.

KARDEŞ ÜLKENİN BAĞIMSIZLIĞI İÇİN VERİLEN İFTARA KATILDILAR

İYİ Parti Manisa Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz ve İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Nilay Yaşır, esnaf ziyaretinin ardından Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği´nin Azerbaycan Cumhuriyeti´nin bağımsızlığının 100. yılı dolayısıyla verilen iftar yemeğine katılarak oruçlarını açtılar. Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz, kendilerini iftar sofralarına davet ettikleri için Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağba´ya teşekkür etti.

KAHVELERDE SIKILMADIK EL BIRAKMADILAR

İftar programının ardından İYİ Partililer bu defa Turgutlu´nun Urganlı Mahallesi´ne giderek kahvelerde oturan vatandaşlarla sohbet etti.

VATANDAŞ TÜRKİYE DAYANIŞMA FONU´YLA NEFES ALACAK

İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Av. Nilay Yaşır burada yaptığı açıklamada, ?Ekonominin durumu ortada. Türkiye her geçen gün daha da batıyor, uçuruma yuvarlanıyor. Bizim cebimizden alınan vergilerle yandaş müteahhitler zengin oluyor. Bugün çalışanların yarısından fazlasının maaşında ya da malında haciz kararı var. AK Parti hükümeti, yandaş bir müteahhittin 2 milyon TL´lik borcunu tek kalemde sildi. Bunlar meclis tutanaklarına yansıdı. Makas açıldı. Zenginleri daha da zengin etmek için, gemiciklere yeni gemicikler eklemek için çalışıyoruz. Köle gibi çalışıp, hak ettiğimiz refah seviyesinde yaşayamıyoruz. Köylerde genç kalmadı. Neden kalsın? Üreticiye destek yok. Üretici üzümü 5 TL´ye mal edip 3 TL´ye satıyor. Bu düzen Meral Akşener´in Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte değişecek. İlk 100 gün içerisinde Türkiye Dayanışma Fonu´nu hayata geçireceğiz. 4,5 milyon kişinin toplamda 8 milyar TL´ye tekabül eden takip altında borcu var. Devlet bu borcu bir kereliğine satın alacak, yani takipte kalanların borçları silinecek. Meral Akşener bu parayı nereden mi bulacak? Saray´ın 1 dakikalık harcaması bin 600´yi TL´yi geçiyor. Yani saraydakiler 1 dakikada 1 asgari ücret harcıyor. İşte bu fuzili harcamalar bitecek. Artık iktidar kendini zengin etmek için değil, halkı zengin etmek için çalışacak? dedi.

?ZİRAAT BANKASI KİMİN YANINDA??

İYİ Parti Manisa Milletvekili adayı Hasan Eryılmaz ise şu ifadeleri kullandı, ?16 yıldır şoför yorgun, artık direksiyonu bırakıp torun sevsin diyoruz. AK Parti iktidarıyla bu ülkede görülmeyen her şey görüldü. Yandaş müteahhitlerin nasıl zengin olduğu görüldü, damatların bir anda bakan olduğu görüldü, yıllarca emek verip çalışan, sınavlara hazırlanan çocukların nasıl haklarının yendiği görüldü. Sınav sorularını gece yarıları nasıl sızdırıp kimleri birinci yaptıkları görüldü. Çiftçiye ?ananı da al git´ dendiği görüldü, kanser hastası gencecik kızımıza nasıl insanlık dışı bir muamele yaptığı görüldü. Biz artık yeter diyoruz. Ramazan bayramı yaklaşıyor, vatandaş artık torununa, çocuğuna alacağı şekerin hesabını yapıyor. Dolar almış başını gitmiş, birileri ?dolar mı yiyoruz´ diyor. Evet, dolar yiyoruz. Neden? Çünkü saman ithal, buğday ithal. Yediğimiz her şey ithal. Her şeyimiz dolara endeksli oldu, neden? Çünkü ülkede üretim durdu. Üretici Ziraat Bankası´ndan kredi çekmek istiyor, faiz üzerine faiz biniyor, tüm arazisi ipotek altına alınıyor, ödeyemeyince haciz işlemleri başlıyor. Ziraat Bankası, Doğan Medya Grubu´nu satın alması için Yıldırım Demirören´e 10 yıl vadeli ve 2 yıl ödeme ertelemeli 700 milyon dolar kredi verdi. 700 milyon dolardan söz ediyorum. Çiftçiye vermedikleri, verdiklerinde bile 2 katı faiz olarak ödettikleri 50 bin TL´lik krediyi yandaşlara 700 milyon dolar olarak verdiler. Meral Akşener işte tüm bunlara dur demek için geliyor. İYİ Parti iktidarıyla çiftçinin de yüzü gülecek. 24 Haziran´da Meral Akşener, çiftçinin de desteğiyle Cumhurbaşkanı olacak?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ