İzmir Bosna Sancak Derneği´nden Akhisar´a Teşekkür

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Akhisar Belediyesine Bosna-Hersek´e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.


Gündem 23.05.2016 17:07:43 297 0

İzmir Bosna Sancak Derneği´nden Akhisar´a Teşekkür

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Akhisar Belediyesine Bosna-Hersek´e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gül, dernek saymanı Turgut Güneş ve Devim Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Biçer, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi´yi makamında ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Ömer İşçi´ye ayrıca Belediye Meclis Üyesi Mehmet Fatih Füzün de eşlik etti.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gül, özellikle Çağlak Festivali ile Ayvaz Dede Şenliklerini kardeş festival ve yine ardından Donji Vakuf ile kardeş belediye olan Akhisar Belediyesine Bosna-Hersek´e olan ilgisinden dolayı teşekkür ettiklerini dile getirerek bundan sonra ki projelere ortak olmak istediklerini vurguladı.

Ziyaret sonunda Dernek Başkanı Gül, günün anısına Başkan Yardımcısı Ömer İşçi´ye, 21 sene önce Bosna-Hersek´te yaşanan katliamdan kaçmak isteyen 10 bin kişinin çıktığı ancak 3 bin kişinin kurtulduğu, kurtuluş yolunu gösteren haritayı takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, atılan son adımların ardından Bosna-Hersek ile ticari bir köprü kurduklarını dile getirerek bunun daha ileri noktalara gitmesi konusunda dernek ile ortaklaşa hareket edebileceklerini vurduladı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ