JANDARMA TRAFİKTEN ENGELLİLERE TRAFİK SEMİNERİ

Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri engelli öğrencilerin trafik bilicinin artması için seminer verdi.


Polis/Adliye 21.12.2018 16:27:10 1037 0

JANDARMA TRAFİKTEN ENGELLİLERE TRAFİK SEMİNERİ

Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri engelli öğrencilerin trafik bilicinin artması için seminer verdi. 

Vatandaşına din, dil, ırk, engelli, sağlıklı diye ayrım yapmadan her vatandaşın huzur ve güveni için çalışan Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri bu defa da engelli öğrencilere yönelik Kapaklı´da eğitim veren Öze Kapaklı Zeliha Keskinoğlu iş uygulama merkezinde  öğrencilere verdiği seminerde ilgi yoğundu. Öğrencilere Trafik ekipleri tarafından Trafik ışıkları tanıtılarak, karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat etmesi, araçtan inerken veya binerken  nelere dikkat edilmesi, top oynarken nelere dikkat edilmesi tek tek anlatıldı. Öğrenciler dikkatli bir şekilde Jandarma Trafik Ekiplerini dinleyerek  trafik konusunda bilmediklerini öğrenme fırsatı buldu. İlçe Jandarma Trafik ekipler seminerinde öğrencilere, ?Yayalara kırmızı ışık yanarken  hareket etmiyoruz. Ne zaman araçlara kırmızı ışık yandı, yayalara yeşil ışık yandı o zaman karşıdan karşıya dikkatli bir şekilde geçiyoruz. Trafikte ışık çeşidi vardır, bunlardan yayalar için kırmızı dur yeşil geç. Araçlar için ise kırmızı sarı ve yeşildir. Kırmızıda araçlar da durur sarıda hazır olur yeşilde hareket eder. Araçlardan inerken veya binerken mutlaka araç durmadan inmemeliyiz ve binmemeliyiz, Araçtan indikten sonra mutlaka trafik kontrolü yaparak yürümeliyiz. Oyun sahamızda yollar değil bizlere ayrılan park ve bahçeler olmalı. Oyunlarımızı mutlaka bahçede veya parklarda oynayalım. Yollarda top ve başka oyunlar oynayarak canımızı tehlikeye atmayalım.? dediler. Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekiplerinin  verdiği seminerde öğrenciler  ve okul idaresi verdikleri seminerden dolayı teşekkür ettiler.

 


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK