Kanser Tarama Aracının Açılışı Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Manisa´ya kazandırılan Kanser Tarama aracının açılışı yapıldı.


Sağlık 24.02.2016 14:16:31 442 0

Kanser Tarama Aracının Açılışı Yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Manisa Kadın Girişimciler Kurulu ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje ve Ertürk Üzüm İşletmelerinin desteği ile Manisa´ya kazandırılan Kanser Tarama aracının Akhisar´da açılışı yapıldı.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası koordinatörlüğünde Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu tarafından organize edilerek Akhisar halkının hizmetine sunulan kanser tarama aracı Akhisar´da 11 Mart tarihine kadar hizmet verecek olan kanser tarama aracının açılışı hizmet verdiği Eski Belediye binası önünde gerçekleştirildi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nefise Şükran Füzün´ün ev sahipliğini yaptığı açılışa, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, TOBB Kadın Girişimciler İl Başkanı Nilgün Aksoy, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve eşi Nergis Hızlı, İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar ve eşi Deniz Pınar, Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Selin Köksal, Akhisar Toplum Sağlığı Başkanı Öznur Bambal, Diş Hastanesi Başhekim Hüseyin Tavlı, Hastane Müdürü Ümit Eraslan, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, yönetim kurulu, kadın kolları ve gençlik kolları, MHP kadın kolları, oda başkanları ve temsilciler, hastane ve toplum çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, gerçekleştirilen çalışma ile kadınlarda en sık görülen meme kanseri ve rahim ağzı kanseri taraması yapılarak erken teşhis imkanının sağlandığını belirtti. Ziya Tay´ın ardından konuşma yapan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Nilgün Aksoy ise yapılan çalışma ile pek çok kadına ulaşmayı hedefleyerek erken teşhis ile hayat kurtarmayı ve kadınları bu konuda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Açılışa ev sahipliği yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Akhisar İlçe Başkanı Nefise Şükran Füzün ise, taramaya ilçeler arasından önce Akhisar´dan başlanması sebebiyle teşekkürlerini sunarak gördükleri yoğun talep dolayısıyla tarama günlerinin uzatılmasını talep edebileceklerini dile getirdi. Gördükleri yoğun ilgiden memnun olduklarını amaçlarının daha fazla kadına ulaşmak olduğunu belirten Füzün, katılan ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.