Karahöyük Tepesine teleferik

Kazanma azminin canlılığı vardı. Köy köy, mahalle mahalle çeteleler tutuluyor. Dosyada sayfa sayfa sorun ve ihtiyaçlar not alınmış


Siyaset 17.02.2014 17:06:59 2401 0

Karahöyük Tepesine teleferik

Çözümleri hazır diyor. Akhisar`ın en ucra noktasına kadar, neyi götüreceğimizi biliyoruz..Hepsinin ayrı ayrı projeleri çantamızda..Altın kuralımız, iyi olanları sürdüreceğiz, yanlış bulduklarımızın uygulamasına son vereceğiz.

CHP Başkan Adayı A.Vehbi Bakırlıoğlu ile seçim bürosunda buluştuk. Hayli yoğun ilginin olduğu ortamda bize de vakit ayırarak, görüşmemizi sağladı.  

Biz de sorduk: Akhisar`ın çözüm bekleyen en büyük sorunları nelerdir?

Bir çırpıda özetledi Bakırlıoğlu: İş, trafik, ulaşım, alt yapı, otopark ve yeşil alan..

En büyük projeniz nedir?

Bu insanların, yaşam içinde biran olsun sorunlarını unutabileceği anlık kopuş.  Bunu da projelendirdik. Karahöyük Dağı dediğimiz tepeye kent ormanı kurarak, seyir tepesi yapmak. Buraya teleferik kuracağız ve Akhisarlılar bunaldıkları, sorunlarından biran kurtulmak istedikleri anda teleferike binip, seyir tepesine çıkacaklar. Bunu da sosyal proje olarak hayata geçireceğiz. Daha bunlar gibi çok sayıda projelerimiz mevcuttur.

Taşeron işçiler konusunda ne düşünüyorsunuz?

Taşeron köleliğini sonlandıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin bu konudaki sistemini uygulayacağız. Belediye şirketleri kurarak, taşeron işçilerini buraya alıp, onları sendikalı yaparak, iş garantisi vereceğiz. Daha çok kazanmalarını sağlamış olacağız. Böylece, hizmet alım zorunluluğundan belediyemizi de kurtarmış olacağız.

Mevcut belediyenin yaptığı işler var ve en önemlisi Akhisar Belediyespor`a destek olacak mısınız?

Altın kurallarımız var. İyi olanlarını sürdürmek, yanlış olanlara derhal son vermek. Altın kurallardan biri de Akhisar Belediyespor. Başarılı bir kulübüz. Kulübe destek olacağız. Kurumsallaşması için ne yapılması gerekiyorsa bu katkıyı vereceğiz. Gurur duyduğumuz, Akhisar`ın onuru Akhisar Belediyespor, bizimle daha da güç kazanarak başarılarına başarı katacaktır. Avrupa Kupalarına katılmasını da elimizden geldiğince sağlamaya çalışacağız.

Nasıl bir yönetim sisteminiz olacak da son sorumuzdur?

Katılımcı. Halk yönetime katkı verecek. Neyi istiyorsa onu vereceğiz. Halka sormadan hiç bir projeyi gündeme taşımayacağız. Halk ne derse o olacak. Buna birlikte yönetmek diyoruz. Yani Akhisar`ı Akhisarlılarla birlikte yöneteceğiz. Bir örnek vereyim; seçim sloganımızı da halk belirledi. Facebook`ta bir grup oluşturup `Sloganınızı siz belirleyin` dedik..yüzlerce slogan aktı ve 4 tanesini seçtik aynı kişilere oylattık ve "Değişime inan.İyi hizmet, mutlu kent`` sloganını belirledik. Şimdi bunu kullanıyoruz. İşte belediyecilik yönetimimizde böyle olacak..