Kayalıoğlu Çöplük Yangını Tekrarlıyor

Akhisar Kayalıoğlu çöplüğünde çıkan yangınlar durmak bilmiyor. Çıkan her yangından müdahalede bulunan itfaiye ekipleri yangının söndürülmesine rağmen sürekli tekrarlıyor.


Gündem 6.08.2015 16:37:31 495 0

Kayalıoğlu Çöplük Yangını Tekrarlıyor

Edinilen bilgiye göre Kayalıoğlu mevkiinde bulunan çöplük geçtiğimiz günlerde yanmaya başlamış ve Akhisar İtfaiyesine haber verilmesi ile kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştü.  Akhisar İtfaiyesine takviye olarak Orman İşletme Müdürlüğü arozöz ve helikopter ile destek verdiği yangın söndürme çalışmalarında başarılı olunmasına rağmen çöplükte yangının sürekli tekrarladığı görülüyor. Hava sıcaklığından dolayı çöplükteki yangının söndürülüp soğutulma çalışmasının yapılmasına rağmen ara ara yeniden başladığı görülüyor. 

Yaz aylarında yangınların yoğun olarak yaşandığı şu günlerde halkına 7/24 gece gündüz vatandaşına hizmet eden İtfaiye ekipleri yangın, kaza, kurtarma gibi birçok hizmet veren 110 yangın hattını yalan ihbar için aranmaması ve ihbarı veren vatandaşın adres,  kendini kısa ve öz olarak telefon numarası ile birlikte tanıtması durumunda hizmetlerin daha seri kısa ve verimli olacağı düşünülüyor.

Yaz aylarında meydana gelen yangınların birçoğu hava sıcaklığı ve elektrik tellerinin sıcak hava iyice kendini salmasından kaynaklanıyor. Bilhassa serinlemek için gidilen pikniklerde söndürülmeyen ateşler, atılan pet ve cam şişe ve çöplerin oluşturduğu gazlarda ile ısının birleşmesi sonucu yangınlar çıktığı bilinmektedir.


Haber Kaynak : ERHAN ÇELİK