?KENDİN YAP ATÖLYESİ? NE ATSO´NUN SAĞLADIĞI DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Zafer Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Ajans tarafından 30.01.2019 tarihinde ilan edilen Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı´na (YENEP) sunulan projelerin değerlendirme sonuçları neticesinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Man


Gündem 23.10.2019 12:21:12 1329 0

?KENDİN YAP ATÖLYESİ? NE ATSO´NUN SAĞLADIĞI DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Zafer Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Ajans tarafından 30.01.2019 tarihinde ilan edilen Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı´na (YENEP) sunulan projelerin değerlendirme sonuçları neticesinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Manisa illerinden oluşan TR33 Bölgesi´nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve sürdürülebilir kılacak geleceğin nitelikli iş gücünün oluşturulması amacıyla hazırlanan 10 Milyon TL bütçeli YENEP kapsamında Ajansa yapılan 60 proje başvurusunun 47´si Başarılı oldu ve bunlardan 34´ü Asıl olarak desteklenmeye hak kazandı.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan proje ekibinin hazırlayıp Ajansa sunduğu ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası´nın (ATSO) Projeye Eş Finansman Desteği sağladığı ?Akhisar Kendin Yap Atölyesi? projesi de Başarılı bulunup Asıl listede yerini aldı. Toplam 655.938.TL bütçeye sahip projenin 550.537.TL lik kısmı Ajans tarafından karşılanacak. Proje neticesinde 6 istasyon oluşturulacak olup, Robotik Kodlama, Sanal Gerçeklik, 3D Tasarım, Zeka Oyunları vb. genel konular dışında birçok farklı ve yenilikçi temada çocukların eğitim alması sağlanacaktır. Ulaşım sıkıntısı yaşayabilecek çocuklar içinse ilçemizin tüm mahallelerine karavan ile Mobil-Atölye hizmeti sağlanacaktır.

Projeye sağladıkları katkıdan dolayı Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası´na ziyarette bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Proje Ekibinde görevli Kamile Gökalp ile Alper Yenidünya´yı karşılayan Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy da; ?İlçemizin gelişimine katkı sağlayan her projenin destekçisi ve takipçisi olacağız, böyle güzel bir projede iştirakçi olarak bizleri dahil ettikleri için bizler de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve bünyesindeki Proje ekibimize teşekkür ederiz? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ