KIBRIS GAZİLERİ UNUTULMADI

Akhisar kaymakamlığı tarafından Kıbrıs Muharebesi Gazilerine, Milli Mücadele Madalyası takdim ve Beratı Tecih Töreni yapıldı.


4.12.2019 00:34:40 1340 0

KIBRIS GAZİLERİ UNUTULMADI

Akhisar kaymakamlığı tarafından Kıbrıs Muharebesi Gazilerine, Milli Mücadele Madalyası takdim ve Beratı Tecih Töreni yapıldı. 45 sene önce soydaş Kıbrıs Türk halkına barış ve huzur götürmek için canını hiçe sayarak onlara desteğe giden Kahraman Gazilerimize, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmalarından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madayası ve Beratı Tevcih töreni Akhisar Kaymakamlığınca Akhisar Gölet içi Büyük Salonda düzenlenen etkinlik ile gerçekleştirildi. Tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması akabinde İstiklal Marşı´mızın okunması ile başladı. Ardından Müftülük görevlisi İnciler Camii Müezzini Selçuk Arap, Kuranı Kerim Tilâveti´ni gerçekleştirdi. Tilâveti´n ardından Kıbrıs Barış Harekâtı´nı anlatan belgesel katılımcıların seyrine sunuldu.Günün anlam ve önemi üzerine Akhisar Kaymakam Vekili Gördes Kaymakamı Bekir Abacı ve  Muharip Gaziler Derneği Akhisar Şubesi Başkanı Suat Taryan konuşmalarını gerçekleştirdi. Program gazilerimize Berat ve Madalyalarının verilmesi ile son buldu.

 

Törene katılanlar arasında Akhisar Kaymakam Vekili Gördes Kaymakamı Bekir Abacı, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Askerlik Şubesi Başkanı Pers.Ütğm Mehmet Metin, İlçe Jandarma Komutanı Ali Galip Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü 2.Sınıf Emniyet Müdürü Engin Pınar,İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, Belediye Başkan Vekili Ruhan Tatlıdil, AKP Akhisar İlçe Başkanı İbrahim Sayın, CHP Akhisar İlçe Başknı İsmail Fikirli, Muharip Gaziler Derneği Akhisar Şubesi Başkanı Suat Taryan, Kıbrıs Gazileri, gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ