KISA FİLM YARIŞMASI BİRİNCİSİ AKHİSAR´DAN

Ahmet Uluçay adına düzenlenen 1. Ulusal Kısa Film Yarışması´nda Akhisar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Türkiye Birinciliği´ne layık görüldü.


Gündem 20.06.2019 17:25:50 1382 0

KISA FİLM YARIŞMASI BİRİNCİSİ AKHİSAR´DAN

Ahmet Uluçay adına düzenlenen 1. Ulusal Kısa Film Yarışması´nda Akhisar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Türkiye Birinciliği´ne layık görüldü.

 

Akhisar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin, öğretmenleri danışmanlığında çektikleri "Düşümdeki Özgürlük" kısa filmi Türkiye Birinciliği ödülüne layık görüldü.

Akhisar BİLSEM adına yarışmaya katılan ekip şu isimlerden oluştu:

 

Öğrenciler:

Abdullah Asım DİLEK,

Veysel Efe DİNÇ,

Sena ZAYKO,

Salihcan ERGİN,

Ecem ÖZKUL

 

Muhammet Emin ALTUNKAYNAK (Danışman öğretmen)

Ozan PEHLİVAN (Koordinatör öğretmen)

Abdülkerim KORKMAZ (Okul Müdürü)

 

"Düşümdeki Sinema" temasıyla yola çıkan Bilim Sanat Merkezi ünlü yönetmen Ahmet Uluçay´ı tanıtmak için böyle bir projeye imza attıklarını dile getirdi. İzmir´den Kocaeli´ye bir çok ilden onlarca eserin değerlendirildiği yarışmada dereceye giren ekiplere ödülleri 13 Haziran 2019 Perşembe günü özel bir program düzenlenerek takdim edildi.

 

Türkiye geneli resmi ve özel tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya gönderilen eserler, Sinema Televizyon dalında uzman akademisyenler tarafından değerlendirildi.

Sonuçlar şu şekilde oluşmuştu:

 

Türkiye Birincisi;

Manisa-Akhisar Bilim ve Sanat Merkezi - Abdullah Asım DİLEK

Danışman Muhammet Emin ALTUNKAYNAK.

 

Türkiye İkincisi;

İstanbul-Beşiktaş Özel Ata Koleji - Cankat Umut KUTAY, Danışman Mine GENÇ.

 

Türkiye Üçüncüsü;

Kütahya-Domaniç Şehit Veli Selçuk Ortaokulu - Bilal KOCABEY, Danışman Mustafa ÇOBAN.

 

                Ödül törenin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Vekili Naci Erarslan, "Çocuklar sinema hayali kursun diye çıkılan bu yolda ortaokul ve lise çağındaki gençlerimizin ürettiği eserleri görünce büyük bir heyecan duyduk. Diğer taraftan rahmetle andığımız ödüllü yönetmen Ahmet Uluçay´ın ismini taşıyan Bilim Sanat Merkezi´mizin bu etkinliğine Belediye olarak destek sunmaktan da onur duyduk. Çocuklarımızı tekrar kutluyor, emeği bulunan öğretmenlerine de teşekkür ediyorum" dedi.

Kısa Film İzleme Linki: https://www.youtube.com/watch?v=LNwv2J9EJV0

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ