Kızılay 3 Gün Boyunca Akhisarlılar İle Birlikte Olacak

Türk kızılay'ı kurulduğundan bu güne Din, Dil, Irk gözetmeksizin vatandaşına her türlü desteği sağlayan bir kurum.


Gündem 24.06.2014 15:47:42 1788 0

Kızılay 3 Gün Boyunca Akhisarlılar İle Birlikte Olacak

Vatandaşa yangın, deprem, sel vb. her tür afette ve hatta hastanelerde onlarca yüzlerce ve binlerce kan bekleyene cevap verebilmek için gönüllü kan bağışçılarının ayağına kadar giderek kal alıyor.

  Kızılay kan merkezince ister kamu kurum ve kuruluş ister özel sektörde giderek kan alarak hastanelerde kan bekleyenler arasında bir köprü oluyor.  Kızılay, gönüllü kan bağışçılarının kontrollerini yaparak 18–65 yaş arası önemli bir sağlık problemi olmayan, kan vermek isteyen herkesten kan alınıyor. Dikkatli inceleme yapan doktorlar sorunu olmayandan kan alıyor. B ve C tipi sarılık geçirenler kan bağışında bulunamıyor.

 Kızılay yaklaşan Ramazan ayı nedeni ile kan stoklayarak vatandaşlarına hizmet etmekten geri kalmak istemeyen Kızılay, 3 gün boyunca Akhisardas gönüllü kan bağılcılarından kan alacak. Kızılay Manisa Kan Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre şöyle denildi.

“Türk Kızılay Manisa Kan Bağış Merkezi olarak kan bağışında daima yanımızda

olduğunuzu, her ekibimize olanca bağışta bulunduğunuzu şükranla karşılaşıyoruz.Her bir bağışın üç ayrı hastaya hayat verdiğinin bilincindesiniz.

 Bizler “kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” sloganı ile güvenli kan toplama hizmeti sunup

hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılarken; yaz sıcaklarının artması , anormal hava şartları ve ayrıca tarım mevsimi sebebiyle kan bağışlarında önemli düşüş görülmektedir.

 28 Haziranda başlayacak olan Mübarek Ramazan ayında kan bağışlarının da büyük oranda

azalacağı göz önüne alınarak; Ramazan öncesi Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 10:00-24:00 arası yeni belediye önünde TIR ekiplerimize bağışçılarımızı davet ediyor, bu vesile ile Ramazan ayının hayırlara vesile olması dileğiyle Akhisarlı hemşerilerimize saygılarımızı sunuyoruz” dedi.